Hoitotaloautomaatio – Avustettu elävä viisas talon tilannetutkimus

IDRaTek ymmärretään hyvin heidän työstään monimutkaisten talojen järjestelmien rakentamisessa vähentäen samalla käyttäjän monimutkaisuutta. Ohjaaja Karam Karam vie meidät äskettäisen avustetun asuinasennuksen kanssa, jolla on oppitunteja kaikille talon autoaattoreille …

Merkittäviä talon automaatioasennuksia pidetään yleensä laitteen harrastajan suojaamana tai kalliiden ominaisuuksien yhteydessä, joissa on korkean teknologian keittiöitä sekä lattiasta kattoon. Avustetun asumisen tai vanhusten hoidon käyttöönotto puhutaan paljon siitä, kuinka käytännölliset toteutukset ovat ohuita kentällä. Varmasti saatat löytää minkä tahansa tyyppisiä rajoitettuja tekniikoita, joita käytetään tällä alueella, lääkitysmuistutuksista liikkumisantureihin, jotka voivat esimerkiksi varoittaa sukulaisia ​​epätavallisesta aktiivisuudesta, vaikka täysin puhallettu talon automaatio on mielestäni edelleen harvinaisuus.

Miksi tämä on? Todennäköisimmin koska ymmärrys siitä, mikä talon automaatio on, samoin kuin tarkalleen kuinka sillä on taipumus käyttää. Yleensä painopiste on pikemminkin enemmän hallinnassa kuin automaatio – tarjoamalla yksilöille, että kodin laitteiden pääsymenetelmät ovat entistä käytännöllisempiä (ja joskus monimutkaisempia) menetelmiä, etätermostaatista valaistukseen, jota voidaan hallita kosketusnäytöltä. Avustetun asumisen yhteydessä nämä yksinkertaiset piirteet voivat olla hyödyllisiä, mutta ehkä ei pakota riittävästi täydelliseen asennukseen, etenkin myös huomattavalle osalle mahdollisesta asiakaskunnasta, joka saattaa löytää sen hieman pelottavan käsiteltäväksi joukko innovaatioita Hallitse muutamaa valoa tai vaihda jatkuvasti lämmitystä.

Idrateek on jo pitkään ymmärretty sen painottamisesta automaatioon ja toiveeseen vähentää yksittäisiä vuorovaikutuksia sen sijaan, että lisääisi niitä, joten ehkä ei ollut yhtä yllättävää, että tämä innovaatio valittiin asentamaan pieneen asteiseen asteiseen sukulaiseen miehittämään sukulaiseen sukulaiseen. , vaikka tämä tehtiin kunnostustöitä. Tämä artikkeli ei koske pelkästään innovaatiota, mutta myös ihannetapauksessa on joitain näkemyksiä asiakaspalautteesta.

Aloittaen itse kokoonpanosta: Asuinkiinteistö muodosti kohtalaisen 2 makuuhuoneen asunnon, jossa oli avoin keittiöalueen ruokasali ja viereinen aula. Kuten nykyään tavallisesti ei ole paljon tilaa kissan kääntämiseen, eikä muodoltaan suuria laitteita. Siitä huolimatta, että remit ei tarvinnut hankkia ominaisuuksia sekä suorittaa oikein automatisoitu ja integroitu tulos. Tätä varten, samoin kuin etenkin koska kädet ilmainen ääniviestinnät ja matkustajalle ajateltiin tärkeitä, melko paljon kaikkia tiloja (mukaan lukien kylpyhuone) varustettiin pääasiassa Idratsek-paneelin tyylisillä DFP-H02-moduuleilla. Nämä tarjosivat äänitasut, alueelliset yksilölliset rajapinnan, samoin kuin useimpien antureiden ja eri automaatiotehtävien tarvittavat käyttökyvyt.

Lämmitys

Vaikka vain vähän tasainen, lämmitys (kaasun lopettaneesta tiivistävästä yhdistelmästä) oli tarkoitus olla kokonaan vyöhykkeellä. Vanhat jäähdyttimet korvattiin uudemmilla suuremmilla lähtöyksiköillä, jotka mahdollistavat nopeamman vasteen tarvittaessa, samoin kuin loungessa yksi pitkä vaakasuora järjestelmä korvattiin kahdella viisas pystysuuntainen yksikkö – parantamalla lämpimää jakautumista, vähentämällä ‘kuolleita huonekaluja’ ja lisäämällä tehonlähtökyvyä . Näytti myös hyvältä. Jokaista asuinkiinteistön seitsemästä jäähdyttimestä hallittiin sähköisesti toimitetuilla venttiilipäänillä, joita hoiti 2x IDRATEK QRI-002 -moduulit. Hän DFP -yksiköiden ansiosta jokaisessa tilassa oli jo ainakin yksi lämpötila -anturi, jotta sen kommentti -silmukka on valmis. SRH-002-relimoduuli antoi kattilalle lämpimän kysyntäsignaalin. Keittiöalueella oli lisäksi lattiatason sokkelalämmitin, joka auttaa viihtyisällä lattiapinta -alueella kylminä talvipäivinä. Sen puhallin linkitettiin Idranet-ohjelmaan, joka käytti läheistä DRH-002-relimoduulia. Koska tämä oli yhdistelmäjärjestelmä, joka ei ole kuumaa vettä, sisällytettiin itse kattilajärjestelmän tarjoamaan.

Ilmanvaihto

Tämä rajoittui kylpyhuoneen poistotuulettimen automatisointiin. Tuulettimen virtaa hallittiin XRM -releen lisävarusteen avulla, joka oli kytketty kylpyhuoneen DFP -moduuliin. Sen hallintaan liittyvät lämpötila ja kosteustiedot olivat peräisin itse DFP -järjestelmästä ja samoin katosta löytyvästä monen anturimoduulista. Miksi kaksi anturia? Tässä tilanteessa kattoanturi antoi lisäliiketiedot kulmista, jotka on tukkeutunut suurella lasisuihkulla. Se oli myös paljon parempi sijainti kosteustason määrittämiseksi. Cortex ei ole täysin muukalainen tietojen laadun parantamiseksi useiden anturien kanssa, joten käyttöönottomaksua ei ole huomattavaa, kun lisälaitteita lisätään tällä tavalla.

Valaistus

Käyteillä olevat valot, oleskelutilat, ruokailut sekä keittiön alueiden piti olla himmennettäviä. Käytettiin sekoitusta alavaloihin sekä riipusvaloihin sekä 7 erikseen himmennettyä piirejä2x qld-001 himmennämoduulit. Muiden tilojen valot oli vain vaihdettava. Tämä suoritettiin hyödyntämällä XRM -lisävarusteiden moduuleja, jotka on kytketty alueellisiin DFP -yksiköihin (ja käyttämällä olemassa olevia valaistusjohtoja). Ylimääräinen riippumaton hallinta tarjottiin keittiöalueen järjestelmän valaistukseen kahdella alueellisen DRB-002-moduulin releisiin liittyvällä piirillä.

Turvallisuus / suoja

Jälleen DFP -moduulien ja yhden tai kahden ylimääräisen pienemmän moduulin avulla PIR -suojaus annettiin kaikilla alueilla. Aulassa hyllyn kulma -asennuspirkistä liitettiin digitaaliseen tuloon DFP -moduulissa, samoin kuin Idranet -tarjonnasta, jotta tarjotaan suojaa kulmissa, jotka eivät ole näkyvissä itse DFP -moduulille. Kaikki ovet varustettiin tavallisilla magneettisilla ruokoantureilla, jotka yhdistettiin helposti lyhyillä johdotusten avulla lähimmän Idratenk -moduulin digitaalisiin tuloihin. Kaksi 12 V: n savuanturia, joissa oli sisätilojen varmuuskopio, yhdistettiin digitaalisiin tuloihin. Heidän tärkein tarjonta on jälleen peräisin Idranetista. Kattoasennuksen PLH-001-moduuli keittiöalueella tarjosi paikallista PIR: tä sekä valon tason tunnistamista, mutta samoin lämpötila-anturi, jolla havaitaan epänormaalit lämpötilasignaalit nopeasti keittoalueella. Itse asiassa kaikki asuinominaisuuden lämpötila -anturit konfiguroitiin tarjoamaan yli lämpötilan/nopeushälytyksiä. Laitteiden hyödyntäminen useisiin toimintoihin sekä redundanssin aikaansaamiseksi on ohjelmaa Yksi talon automaatiojärjestelmien ja aivokuoren eduista, mikä tekee tämän tekemisen erityisen helpoksi.

Sähkönmittaus

Sarja 5 pois hyllypulssin määrän lähtömittarista yhdistettiin kaikkien kulutuslaatikon verkkopiirien mukaisesti, mukaan lukien erittäin hyödyllisesti sähkökeitin palveleva erillinen piiri. Pulssin lähtösignaalit linkitettiin vain käyttämättömiin digitaalisiin tuloihin alueellisissa QRI -moduuleissa, jotka palvelevat jäähdyttimen venttiilejä.

Ulkoisesti

IP-kamerat, valaistus sekä etu- että takaosaan, valaistu ovenkello-painike sekä ulkopuolinen monensensorimoduuli linkitettiin Idratenk-järjestelmään. Samoin kuin hyllyn hälytyslaatikko (Sounder ja Strobe).

Nolla

Hieman portaikkokaapin alla toimi paikkana nittorisolmun nollalle. Täältä laitettiin Idranetin älykäs virtalähde. Myös 2 valaistus QLD: tä ja 2 jäähdyttimen venttiilin QRI: tä yhdessä venttiilien 24 V: n ja toimittamisen kanssa laitettiin täältä pieneen metallikoteloon, joka on samanlainen kuin virtalähteen.

Myös tällä alueella sijaitsi useita muita aputuotteita; Kuten Cortex PC -alusta, PC/Idranet -rajapintamoduuli, pari muuta pientä moduulia, jotka käsittelevät hälytysruutua sekä kaapin valoa, modeemia, reititintä ja vähän Ethernet -laastaripaneelia. Vaikka REMIT: n IDRaTek -järjestelmään ei liitetä IDRaTek -järjestelmään, oli myös useita Ethernet -tiedostoja sekä puhelinpisteitä asunnon ympärille ja lisätä muutama ylimääräinen pistorasia “Sähköasentajan ollessa siinä”. Kaikki laitteet olivat “laatikoissa”, ja siinä oli paljon aluetta säästääkseen mitään houkuttelevampaa kuin pieni IKEA: n “Billly” -kirjakotelo.

Käyttöönotto

Cortex -pohjapiirros ja moduulin käyttöönotto tuotiin esiin ennen moduulien sovittamista. Ehkä todistus Dratenekin integrointifilosofiasta on, että jäljempänä selitetyistä monimutkaisista vuorovaikutteisista automaatioominaisuuksista huolimatta käyttöönottoprosessi oli melko yksinkertainen tehtävä – välittömästi käyttöön otettuja esineitä, joilla on yhteydet muihin, ja toteuttamalla erilaisia ​​automaatioominaisuuksia ilman tunteja eksplisiittistä ohjelmointia . Itse asiassa fyysisesti sovittamisen jälkeen moduulit kesti vähemmän kuin päivä, kun koko järjestelmä ylös ja juokseminen, tarkistettiin, sekä käytettäväksi. Yksityiskohtaisemmat säädöt joihinkin parametreihin, kuten valon tason kynnysarvoihin ja lämmitysasetusprofiileihin, tuotiin esiin sen jälkeen, kun järjestelmä oli käynyt jonkin aikaa, jotta asennuskohtaisiin olosuhteisiin liittyy paljon parempi. Alustavan perustamisen jälkeen järjestelmää tarkistettiin etäyhteyden kautta tapahtumassa, jotta voidaan ottaa huomioon muut yksittäiset vaatimukset sekä palautteet.

ominaisuudet

Tämän kokoonpanon koko tehtävänä oli tarjota käytännöllinen ja mukava ilmapiiri vanhukselle, jolla ei ollut affiniteettia tekniikkaan, samoin kuin tarjotakseen mielenrauhaa hoitajille. Kustannusten kasvaessa energian tehokkuus oli myös arvostettu toiminto, vaikka sen ei pitänyt vaarantaa mukavuutta.

Joten miten automaatio on menestynyt? Ehkä yksi välittömimmin havaituista piirteistä oli valaistuksen automaatio. Matkustaja kesti vähän aikaa tottumaan käsitteeseen, että heidän ei tarvinnut koskettaa painikkeita, jotta valot kytkeytyvät päälle ja pois päältä sopivissa valon tason olosuhteissa – muuten kuin makuuhuoneessa eläkkeelle yölle. Itse asiassa se oli enemmän “pois” -osa, josta he tunsivat epäilyttävän, koska “On” -osa tapahtui nopeammin kuin he saattavat saavuttaa napin! SisäänVarhaisina aikoina se oli kuin perinteinen jääkaappivalotilanne, jossa matkustaja sulki oven avaruuteen ja uskoi, että valo oli pysynyt päällä, koska kun he seuraavaksi avasivat sen, valo oli selvästi “edelleen” … toisin kuin jääkaappi, se se Oli ohjelmaa, joka on helppo näyttää heille kirjautuneiden tietojen ja matkapuhelimen pääsyn kautta siihen, että valo todella muuttui ja muuttui nopeasti oven avautumisen yhteydessä.

Se mitä voidaan ajatella alaikäisestä, mutta kuitenkin arvostettu toiminto oli valaistustasojen automaattinen alentaminen käytävällä yön yli. Toisin sanoen, kun matkustajan piti nähdä, että kylpyhuone ei vain valaistu heidän polkuaan kytkeytyi nopeasti päälle, mutta se tuli myös sokealla tasolla.

Yleisten kommenttien suhteen matkustaja, joka valitettavasti kärsii dementian puhkeamisesta, kertoo, että he toisinaan kyseenalaistavat silti valot poistuessaan kodista tai sulkeutuneista ovista. Toisaalta he huomauttavat tarkalleen, kuinka he ovat edelleen peloissaan, kun he näkevät valot melko avoimessa suunnitelmassa Lounge-Kitchen-Dineria sulavasti häviävät pian sen jälkeen, kun he ovat vapauttaneet alueen. “Kuinka järjestelmä tietää?” Yksi asia, jonka olemme huomanneet vuosien varrella, on se, että kun pääset läpäisevän automaation alueelle, henkiset tekijät alkavat olla enemmän merkitystä kuin itse innovaatioiden ominaisuudet. Esimerkiksi yllä olevan pohjalta ajattelimme käsitettä antaa joitain kommentteja valon vaihtamisesta joissakin huoneissa, ehkä puhutulla viestillä tai kyseiselle valolle ominaisella melulla, puhtaasti varmuuteen. Tämä olisi helppoa saavuttaa, yksinkertainen yhteys tai kaksi aivokuoressa, mutta totuudessa matkustaja on hylännyt tämän tällä hetkellä niin kuin uskon ymmärtävän miksi.

Lämmityksen osalta matkustaja elää täysin kädet vapaana. Vaikka tarjotaan väliaikaista nimeä ylös/alas -ohjaimia, matkustaja ei ole koskaan käyttänyt näitä. Alustavan asennuksen jälkeen asetettu piste on hienosäädetty joskus matkustajien kommenttien seurauksena lähinnä kustannussäästöjen parantamiseksi alueilla sekä toisinaan, jolloin se päätyi ilmeiseksi kertyneistä tiedoista, että marginaali oli enemmän kuin ensin arvioitu .

Toimittajan tähän mennessä olevien ensisijaisten kommenttien mukaan makuuhuone oli aluksi myös lämmin yön yli (profiili asianmukaisesti säädetty) sekä tapahtumassa, kun heillä oli nukkuminen asuintilassa, he kokivat heidän tulevan hiukan kylmäksi. Aivan ensin ihmettelimme, oliko käyttöasteen epäonnistuminen, kun tarkasteltiin tietoja, joita voimme nähdä, että tämä ei ollut tilanne niin hyvin kuin se oli vain kehon lämpötilan luonnollista alenemista, kun matkustaja oli passiivinen. Olemme sittemmin ajatelleet automatisoidun väliaikaisen ylöspäin suuntautuvan muutoksen käyttöönoton, joka perustuu ymmärtämiseen, että tila oli käytössä ja aktiivisuustasot erittäin alhaisella tavalla. Toistaiseksi matkustaja koki kuitenkin, että ylimääräiset energiamenot olivat perusteettomia ja he mieluummin vain vetävät valon kannen, kun he valitsivat nukkumaan. On kiehtovaa huomata, että sukulaisten vieraileminen tällaisina aikoina kommentoi, että se oli todella lämmin … kun joskus pyydettiin kommentteja lämmityksen suorittamisesta, matkustaja näyttää yllättyneeltä – ‘En tiedä … En todellakaan usko siitä … se on aina mukavaa ‘.

Huolimatta mukavuudesta ja pienestä ajasta ja miehitetyksi suurimman osan ajasta painottamisesta, lainaamme energiakustannussäästöjä 10 prosentin alueella niin pitkälle kuin voidaan todennäköisesti parantaa edelleen. 10% voi melua kuin maltillinen luku, mutta se perustuu aitoihin tietoihin ja heijastaa pääasiassa kaavoituksen vaikutuksia, vaikka matkustaja yleensä unohtaa tai ehkä ei halua sulkea ovia käyttämättömiin huoneisiin. TA: n viivästyneen tilan epävakauden signaaliin perustuvan järjestelmän lempeän puhuttu muistutus on otettu huomioon, mutta jälleen kerran henkisistä syistä sitä ei ole vielä käytetty.

Päivittäinen tietoturvaominaisuudet ovat suurelta osin näkymättömiä matkustajalle ja pääasiassa konfiguroituja tuottamaan hälytyksiä hoitajille. Kuten edellä selitettiin, savuanturit ja useita lämpötila-antureita on määritetty lähettämään tekstiviestejä sekä sähköposti-hälytyksiä sukulaisille epänormaalissa olosuhteissa. Myös kodinhoitoasteen määrittäminen välitetään sähköpostitse. Käyttöönottovaraton turvallisuusseuranta (voit soittaa sille “hälytysjärjestelmää”) on heti samoin kuin hiljaa, kun matkustaja vapauttaa asuinkiinteist . Aseellisen määrän alla oleva järjestelmä vähentää tehokkaasti liikkeen ilmaisimien herkkyyttä väärien hälytysten tulevaisuuden vähentämiseksi – muista, että IDRATEK -järjestelmässä PIR: t normaalisti vaatimus reagoida erittäin qu: iin