Kuinka laittaa puutarhasi sänkyyn syksyllä

Erin Benzakein on johtava ”viljelijä-floristi”. Siirrettyään kotitaloutensa Seattlesta kiireiseen kahden hehtaarin kotitaloustilaan Skagitin laaksossa Washingtonissa, hän korvasi vihannekset kukilla ja luo nyt lukuisia lukemattomia kukintoja markkinoille ja tapahtumille, bloggaamisen lisäksi sekä käynnissä -Farm -työpajat.

Hänen uusi kirja, Floret Farmin Cut Flower Garden: Grow, kerää ja perustaa sensaatiomaisia ​​kausiluonteisia kukintoja, on täynnä vaiheittaisia ​​yksityiskohtia siitä, kuinka kukkia voidaan viljellä kaikenlaisessa kokoisessa tilassa. Tässä ovat hänen ideansa tarkalleen kuinka valmistella puutarhasi syksyllä.

Tee muistiinpanoja
Varaa aika muistiinpanoon, ennen kuin Frost pyyhkii kaikki todisteet kesäisin puutarhasta. Voit tallentaa sen, mikä toimi, mitä ei, samoin kuin mitä haluat muuttaa tulevalle vuodelle. “Hyvät muistiinpanot ovat ratkaisevan tärkeitä suunnittelussa sekä paljon enemmän menestystä vuoden noudattamisesta”, Erin toteaa.

Siivota
”Viivästyminen on helppoa, mutta olen kuitenkin huomannut, että on hienoin hypätä sisään ja käsitellä tätä ensimmäisen syksyn pakkasen jälkeen. Et koskaan ymmärrä, minkä tyyppinen sääolosuhde on horisontissa, samoin kuin helpotus saada kaikki vanhat kasvit vedettyjä, samoin kuin minkä tahansa tyyppinen kastelu eliminoitiin ennen kuin sääolosuhteet pahenee. ” Hän aloittaa vetämällä vietetyt kasvit ja heittämällä ne kompostikasaan. Monivuotiset, kuten pionit, voidaan jakaa katkaisemalla ryppy lapiolla, erottamalla juuret, sitten uudelleenistuttamalla vielä yhdellä puutarhan alueella (se näyttää äärimmäisyydestä, mutta se todella tekee kasveista kasvaa paljon paremmin minimoimalla ylikuormituksen sängyssä).

Kaivaa dahiasta
Dahlia -lamput ovat erittäin viileitä herkkiä ja kuolevat talvella, jos ne jätetään maahan, mutta voit kuitenkin kaivaa ne ja varastoida ne uudelleenistuttamaan ensi keväänä. Laita lepotilassa olevat lamput paperipussiin, jossa on vaimennettu turpeen sammal tai sahanpuru, tai kääri ne erikseen tarttuvaan kääreeseen sekä säilytä sanomalehden reunustamaan laatikkoon. ”Tykkään erehtyä varovaisuuden puolella ja saada lamppuja maaperästä heti, kun aurinkoisia päiviä näkyy syksyn pakkasen jälkeen. Kun kaivet mukulat laitetaan pusseihin – säilytä ne alueelle, joka ei vähene jäätymisen alapuolella, kuten eristetty autotalli tai kellarikerros. ”

Kasvien kevätpultit sekä monivuotiset
Yksi parhaimmista aikoista istuttaa ruukkua pensaita, puita ja monivuotisia on syksy. ”Haluat saada ne maahan vähintään kuusi viikkoa ennen kuin maaperä jäätyy ja lämpötilat putoavat. Kun ne on istutettu, multaat heitä syvästi auttaakseen juuria lämpötilan äärimmäisyyksistä ja vähentämään rikkakasveja. ” On ratkaisevan tärkeää istuttaa minkä tahansa tyyppisiä kevään lamppuja, kuten tulppaaneja ennen kuin maa alkaa jäätyä erittäin syvästi, joten heillä on mahdollisuus kirjoittaa juuria ja vakiintua, ennen kuin kylmä pysäyttää niiden kasvua. “Olen istuttanut viimeistään kuukauden kuluttua ensimmäisen syksyn pakkasen jälkeen”, Erin toteaa. Talvi -kiinnostuksen suhteen “Pritet, Pieris Japonica, Pepperberry ja Pyracantha -oksat tarjoavat myös fantastisen leikkausmateriaalin seppeleihin lomien ympärillä.”

Tilanteessa, jota vaadit saamaan maaperää, lannoitteita tai minkä tahansa muun puutarhan viestiä, siirry mihin tahansa forme.com -sivustoon ja tarkista heidän tiedonsa.

Tallenna siemenet
”Aloimme säästää siemeniä valtavalla menetelmällä tällä kaudella. Itse asiassa me kuivaamme hienoja tarjouksia sekä hienoja hienoja herneitä, celosiaa ja Larkspur -siemeniä. “