Clipsal-C-Bus-viisaampi arviointi

Lähetys: Paul Gordon-Clipsal on äskettäin vapauttanut uuden CBUS-viisaamman järjestelmän, joka näyttää tarjoavan erinomaisen tarjouksen mahdollisuuksien mukaan CBU: n automaattisten automaatteihin laajentaakseen CBUS-verkkoaan logiikkaominaisuuksilla. sekä ulkopuolinen kosketusnäyttökeskeinen hallintajärjestelmä.

Pohjimmiltaan viisaampi järjestelmä yhdistää parin olemassa olevan CBUS -yksikön toiminnot, jotka saatat jo omistamasi, samoin kuin lisää suorituskykyä, jota ei ole aiemmin tarjottu laitteistopohjaisessa yksikössä. Wiser suorittaa CBUS -verkon toimintojen noudattamisen:

Tarjoaa Ethernet -rajapinnan CBUS: lle (korvaamalla edellisen sukupolven CNI -yksikkö)

Logiikka moottori edistyneelle ohjelmoinnille (edellisen sukupolven PAC -yksikön korvaaminen)

Yleinen Ethernet-laajakaistareititin 802.1N Wi-Fi, Wan-satama ja 4 Lan-satama

Sisäänrakennettu ”viisaampi” -sovellus, joka toimittaa CBUS-graafisen käyttöliittymän etäasiakkaille

Kaikessa tästä toiminnasta sen vähittäiskaupan kustannukset ovat todella pienempiä kuin pelkästään nykyisen sukupolven CNI-järjestelmä, joten kukaan ei voi ottaa ongelmia yleisen paketin arvon kanssa.

Laitteisto – viisaampi järjestelmän laitteisto koostuu 3 erillisestä komponentista. Itse viisaampi reititin. Tämä on järjestelmän ensisijaiset ruuansulatuskanavat, samoin kuin kaikissa tarkoituksissa ja toiminnassa yleinen laajakaistareititin, kuten se, kuten todennäköisesti jo kotona, samoin kuin epäilemättä voi todella korvata nykyisen laajakaistareitittimen (totuudessa Se on tarkoitus asentaa tällä tavalla). Tämä järjestelmä on räätälöity Clipsalilla kuitenkin lisätäksesi logiikkimoottorin lisäkykyjä sekä kosketusnäyttösovellusta. Uskon, että räätälöity reitittimen ohjelmistosovellus toimitetaan julkisella lisenssillä, samoin kuin lähdekoodi tarjotaan pyynnöstä.

Toinen ensisijainen elementti on CNI. Tämä eroaa merkittävästi edellisen sukupolven CNI: stä; Se on muotoiltu vastaamaan ensisijaista viisaampaa järjestelmää (joten se ei ole DIN -moduuli, kuten vanhempi). Sitä on myös suunniteltu uudelleen sisäisesti eikä enää koostu Lantronix-laitteistosta Ethernet-rajapinnan toimittamiseksi, samoin kuin ei tarvitse Lantronix Redirector -ohjelmistosovellusta päästäkseen siihen. Tätä uutta CNI: tä voidaan käyttää itsenäisesti “vain” tyypillisenä CNI: nä tarvittaessa, joten voit hyödyntää sitä työkalupakkiohjelmistosovelluksella CBUS -verkon hallintaan. Sitä on kuitenkin luotu käytettäväksi viisaamman reitittimen kanssa, josta kolmas elementti tulee sisään.

Clipsal -puhelun kolmas ja lopullinen osa nipusta on “Buskbar” – tämä on passiivinen järjestelmä, joka toimittaa “sillan” viisaamman reitittimen ja CNI: n eri liittimien välillä, jotka yhdistävät nämä kaksi yhdessä sekä Power- että Ethernet -yhteyksien suhteen. Se lisää myös merkittävää mekaanista vakautta koko kokoonpanoon.

Kokoonpano – CNI -leikkeet – melko löysästi minun on sanottava – ensisijaisen viisaamman reitittimen yksikön pohjalle. Viinkipu kiinnittyy sitten kyseisen kokoonpanon sivulle, samoin kuin sen liittimet pariutuvat molempien yksiköiden voimansiirtoihin, 1 RJ45 LAN -liittimeen jokaisessa yksikössä sekä reitittimen WAN -liittimen kanssa. Vain 1 PSU toimitetaan paketin mukana, joten väylä on välttämätön, jos haluat toimittaa virtaa molemmille yksiköille; Viinkipalkki koostuu yhdestä tehon astiasta, johon PSU on kytketty, jonka se jakautuu toimittamaan voimaa molemmille aktiivisille komponenteille. Viinilähde koostuu samoin yhdestä RJ45 -pistorasiasta, joka kulkee reitittimen WAN -satamaan. (Tämä päätyi ratkaisevan tärkeänä pitääkseen mielessä myöhemmin!). 3 Wi-Fi-antennia on samoin laatikossa, jonka dokumentaatio on asennettava “vaurioiden” estämiseksi-vaikka tarkoittaisitkin kytkeä Wi-Fi-suorituskyky pois.

Kun järjestelmä on koottu, se voidaan seinälle asennettaessa käyttämällä takapinnan avainreikiä, tai se voidaan seisoa tasaisella pinnalla hyödyntäen pakkaukseen sisältyvää leike-jalkaa.

Yhteydet – CBUS -yhteys on CNI: n avulla; Alla on irrotettava muovinen kuori, joka on CBUS+: n ja CBUS: n yleinen ruuvipäät, joka hyväksyy vain bared-johdot. Suorilla on erittäin heikko leikkausjohdon puristin ja pieni napanuoran poistumiskyvyn. Tämä osa tuntuu mielestäni melko lempeältä, vaikka ihannetapauksessa silloin, kun linkitetty ei ole kiinnitetty, joten en usko, että tämä on yhtä hyvin kysymys, mutta olisin huomannut sen olevan paljon helpompaa, jos CBUS -yhteys oli myös myös RJ45: n avulla. (Vaikka voin ymmärtää, miksi Clipsal on tarkoituksella valinnut pitämään ne erilaisina mahdollisen väärin yhteyden estämiseksi). CNI: llä on yksi pää- ja LAN -pistorasia toisessa päässä, jotka molemmat täytetään väilyvällä (mutta jota voidaan tarvittaessa hyödyntää itsenäistä).

Ethernet -yhteys tehdään joko buskbarin avulla tai reitittimen LAN -satamien avulla. Tämä osa voi tulla melko hämmentäväksi, samoin kuin Clipsal -dokumentaatio voi tehdä vähän työtä tällä alueella. sINCE Wiser -reititin voidaan ottaa käyttöön ensisijaisena laajakaistareitittimesi tai lisäksi se voidaan vain lisätä yhtenä alueellisena laitteella sisäkaupungissasi, on olemassa useita erilaisia ​​menetelmiä, jotka yhteysvaatimus tehdään. Minulla (mielestäni monilla ihmisillä) on jo perustettu laajakaistani, samoin kuin on jo reititin sijaintiin, josta olen paljon enemmän kuin iloinen. Seurauksena minulla ei ollut halua arvioida nykyistä verkkoani uudelleen sovittamiseksi tähän laitteeseen, samoin kuin halusin vain linkittää sen olemassa olevaan lähiverkkoon, samoin kuin en hyödyntää sen Ethernet-reititysominaisuuksiaan. Tätä kutsutaan asiakirjojen vaihtoehtona B -yhteyssuunnitteluksi, samoin kuin tarpeita, jotka linkität sen olemassa olevaan lähiverkkoon minkä tahansa reitittimen tarjolla olevan portin avulla – ei sen avulla Buskbarissa – jonka muistat, että huomauin aiemmin, että reitittimen Wan -satama on ohitettu … – Viininkierto ei ole kohokuvioitu sanamuoto, joka tekee tavallisesta, että RJ45 -portti on vain WAN: lle, samoin kuin asiakirjat saattavat olla selkeämpiä (mutta kuka täällä lukee asiakirjat ennen kuin kytket kaikki kaikki?). Kun olet kuitenkin ymmärtänyt tämän asian, yhteydet ovat suhteellisen yksinkertaisia ​​tehdä, samoin kuin voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen: yksikön käyttöönotto, josta hauska todella alkaa.

Voi, samoin kuin laatikossa on 1 Gt: n USB -tikku, jossa on ohjelmistosovellus ja dokumentaatio – kuin CDROM – voi olla saatavana hyödyllisenä luulen …

Käyttöönotto – tässä on minulle – samoin kuin siitä, mitä olen nähnyt CBUS -foorumeilla – pikemminkin muutamille muille viisaammille omistajille – mikä tahansa alkoi purkaa. On ratkaisevan tärkeää ymmärtää muutama perusta, mutta pohjimmiltaan tärkeitä ideoita siitä, miten koko järjestelmä toimii.

Viisaampi ensisijainen järjestelmä ja CNI – vaikka linkitetään toisiinsa, eivät ole yksi verkkolaite. Viisaammalla reitittimellä on oma IP -osoite, samoin kuin CNI: llä on oma erillinen ja erityinen IP -osoite. Nämä kaksi yksikköä ovat vuorovaikutuksessa IP -verkon avulla, samoin kuin on oltava täsmälleen samassa aliverkossa.

Viisaampi järjestelmä tarvitsee IP -yhteyden CNI: hen Buy -ohjelmassa puhuakseen CBUS: lle – komennot annetaan viisaammasta CNI: lle IP: n kautta, samoin kuin CNI asettaa sitten komennot CBUS -verkkoon. Siksi viisaamman järjestelmän on ymmärrettävä, mistä CNI (ts. Mikä IP -osoite se on), ostoksena puhua sille

Laatikon ulkopuolella, mikä on asetettu tehtaan oletus -IP -kokoonpanoon, mikä melkein ei ehdottomasti ole olemassa olemassa olevalle verkollesi, joten monet yksilöt vaativat eri yksiköiden IP -osoitetta.

Näyttää siltä, ​​että sen pitäisi olla perus- ja yksinkertainen tehtävä kaikille meille, joilla on jopa alkeellista työskentelevää ymmärrystä IP -verkottumisesta, mutta viimeaikainen kokemus on kuitenkin osoittanut, että tämä operaatio on ollut syy valtavaan määrään ärsytystä jopa kokenut & Kokeneet verkon taitavat henkilöt, jotka työskentelevät IT & Networking Fields Day-In Day-Making -palvelussa. Se tulee tähän:

Viisaampi toimittaa oletusosoitteen kanssa: 192.168.2.1

CNI toimittaa oletusosoitteen kanssa: 192.168.2.2

Viisaampi * -ohjelmisto * reitittimessä * tietää *, että CNI on 192.168.2.2

Joten ostaessaan tehokkaasti, mikä työskentelee eri verkossa, tarvitaan kaikki 3 näistä kokoonpanopisteistä … vaikeus on, että jokainen niistä tarvitsee täysin erillisen kokoonpanotyökalun sekä erilaisen tekniikan sen päivittämiseksi:

Viisaampi reitittimen IP-osoite on määritetty selaimen ja sen sisäänrakennetun verkkopohjaisen järjestelmänvalvojan avulla

CNI IP -osoite on määritetty käyttämällä melko uutta CBUS IP -apuohjelmaa (osa työkalupakkia)

Viisaamman ohjelmiston ohje CNI: lle on määritetty kuvan lataamisen avulla

Käyttäjät ovat huomanneet, että kahden ensimmäisen toiminnan kokonaismäärä on suhteellisen helppoa, mutta huomaa silloin aina, että on ehdottoman mahdotonta saada aikaan Osta -työn julkaisemista palapelin viimeisen osan päivittämiseksi. Näyttää siltä, ​​että tilanne on, että viisaammassa ohjelmistosovelluksessa on pari turva -asetusta, jotka estävät päivittämästä minkä tahansa tyyppisiä asetuksia, samoin kuin ainoa menetelmä näiden rajoitusten palauttamiseksi on viisaamman kosketusnäytön käyttöliittymä, -mikä on helposti saatavilla vain, kun kaikki 3 IP-osoitetta ovat oikeat (antavat siten viisaamman ohjelmistosovelluksen puhua CNI: lle)-joten päädyt saalis-22: een.

Minun tapauksessani, samoin kuin monille muille henkilöille, jotka olen nähnyt julkaisemisen foorumeilla, tämän olosuhteen ainoa * -menetelmä on ollut palauttaa kaikki yksiköt takaisin tehtaan oletus -IP -osoitteeseen, jolloin vaiheessa Viisaampi kosketusnäyttökäyttöliittymä tulee jälleen helposti saataville selaimen avulla, ja se antaa sinun mukauttaa nämä turva -asetukset, jotka sitten sallivat PICE: nD julkaista työtiedostosi.

Tämä ohjelma tarvitsee, että linkität tietokoneen viisaampaan reitittimeen suoraan, ja asetat kyseisen tietokoneen olevan 192.168.2.x IP -osoite… – Voit käyttää sisäänrakennettua DHCP -palvelinta viisaammassa reitittimessä – jos sinulla on ‘ t jo sammuttanut sen aikaisemmin osana räätälöityjä konfiguroida se verkkoosi ..

Saatat hyvinkin uskoa, että se on myös paljon vaivaa, samoin kuin päättää vain linkittää WiFi: n avulla… samoin kuin riemukas käytännöllinen uskottu, että se olisi… – uskoin myös siihen … WiFi: llä on WPA-PSK-turvallisuus käytössä, samoin kuin niin pitkälle kuin voin kertoa, ei ole mitään mainintaa minkäänlaisissa asiakirjoissa, mikä on verkon ratkaiseva, joten on todella mahdotonta linkittää WiFi: een, kunnes sinä ‘ Ve, joka on ensimmäinen yhdistetty langallisten porttien avulla WiFi Passkeyn muuttamiseksi jotain, jonka tunnet!

Tämän tarinan moraali on – älä houkuttele kiirehtimään eteenpäin ja tekemään muutokset, joita vaadit ostamaan, jotta voitaisiin muodostaa viisaampi verkkoosi. Sinun on tehtävä tarvittavat määritysvaiheet erittäin määräävällä tavalla, jos haluat estää paljon angstia. Osta, joka sinun on noudatettava on: on:

Kokota gadget & Power It Up.

Kytke tietokone langallisen yhteyden avulla suoraan johonkin sen lähiverkkoportteihin – tee kaikki tarvittavat, jotta tietokone toimisi Wisers -oletusverkon osoitteessa 192.168.2.x

Osoita selain Wisers -käyttöliittymässä ja siirry viisaampaan käyttöliittymään.

Avaa viisaammassa käyttöliittymässä asetustuote ja salli kaikki 3 näkyvää valintaa. Tämä palauttaa turvallisuusasetukset, jotka mahdollistavat seuraavan työpaikan, joka julkaistaan.

Yhdistä gadgetiin, jolla on piikki- ja laiteohjelmistopäivitys – Nykyinen Noing -versio sisältää nykyisen tarjotun laiteohjelmiston kuvan, samoin kuin se näyttää melko muutaman julkaisun uudemmasta kuin laitteeseen asennettu versio, kun se lähti tehtaalta .

Siellä on mahdollisesti hieno käsite julkaistaksesi järkevää työsi tässä vaiheessa – joudut tekemään sen jossain prosessin vaiheessa … – vaadit järjestämään, mitä IP: t aiot muuttaa laitteita toisiinsa , ottaen huomioon, että CNI -osoite on määritettävä kyseisessä työtiedostossa…

Vain nyt sinun on uskottava kahden yksikön IP -osoitteiden muuttamiseen ja sen integroimiseen nykyiseen verkkoosi/

Jos pysyt tämän tekemisen ostamisen kanssa, sinun * pitäisi * olla melko sujuva aika siitä.

Käynnissä – Kun olet tilannut laitteen verkostossasi, mitä voit todella tehdä sen kanssa? Lyhyesti sanottuna käytät piikkisää ohjelmistosovellusta tuottaaksesi “projektin”, jonka julkaisit yksikölle. PAC -yksilöt tuntevat tämän prosessin, vaikka jotkut asiat ovat muuttuneet hiukan sopimaan viisauden ja PAC: n välisiin eroihin. Simuloidun näytön hyödyntäminen nauhoitetussa ilmapiirissä on edelleen valinta linkitetyn CBUS -verkko- ja laitteiden suunnitteluun, joten voit koota ja testata logiikkakoodia paljon kuin ennen. Yksi ensimmäisistä eroista, jotka huomaat, on uusi ”Widget Manager”, joka esittelee heti ensimmäisen kerran, kun suoritat, joka on sovittu uuden viisaamman projektin määrittämiseksi. Tässä kerrot viisaammalle, mitkä CBUS -tuotteet näytetään kosketusnäyttörajapinnalla. Prosessi on suhteellisen intuitiivinen; Aivan ensimmäisessä välilehdessä lisäät paikkoja, jotka edustavat talosi tiloja, jatka sitten toiseen välilehteen, johon voit lisätä ”funktioryhmiä” – nämä ovat gadget -luokituksia, kuten ”valaistus” ja niin edelleen. Viimeisenä viimeisessä välilehdessä lisäät todelliset CBUS -ryhmät ja kohtaukset jne. Se on melko paljon, että käytännön CBUS -kosketusnäytön perustana on ja juoksua, joka käyttää yllä lisättyjä laitteita.

Widget Manager, johon on lisätty joitain paikkoja

Muutaman käytännön ryhmän lisääminen

Valitse CBUS -ryhmät ja kohtaukset jne. Nykyisestä työkalupakit.

Napsauta täysikokoinen versio

Edellä esitetyn seurauksena viisaus kehittää välittömästi verkkosivun, joka koostuu kaikista lisätyistä tuotteista. Paikat näkyvät nauhana yläosaa pitkin, samoin kuin käytännölliset ryhmät näkyvät pylväänä vasemmalla. Kuvakkeet ovat niitä, jotka valitsin tarjottua oletusjoukosta, kun lisäsin nämä käytännölliset ryhmät, vaikka voit ohjelmata saada sen hyödyntämään melko paljon minkä tahansa tyyppisiä grafiikoita, joita haluat.

Huomaa, että se kehittää sinulle käyttöliittymän, joka voidaan tarkistaa joko laitekeskeisenä tai sijaintikeskeisenä asetteluna, samoin kuin voit vaihtaa nopeasti näiden näkymien välillä tai jopa integroida ne.

Huomaa, että vaikka se mainitaan kosketusnäytöliittymänä, sitä ei * tarvitse käyttää kosketuskehässä