Haastattelu: Charlotte Moss

Charlotte Moss voi olla yhteiskunnan sisustaja, mutta Manhattanin Designen Doyenne tietää, että raha ei voi ostaa makua. Moss voi yhtä helposti lainata Givenchyä – ”Elegance on saippuabaari”, hän sanoo, että se on hyvän taloudenhoiton merkitys – kuin hän voi vahauttaa runollista tyylin turveen juuria: ”Kyse on siitä, että tiedät kuka olet ja luottamus ilmaista itseäsi. ”

Etelä-Belle kääntyi New Yorkin maunvalmistajaan kohti 12 hengen suunnitteluyritystä, jolla on Posh Upper East Side -osoite. Hän on hionut tyyliään sisustussuunnittelussa 20 plus vuotta: fantastinen mishmash korkea ja matala, Chintzin päällä Chinoierien päällä, sekoitettuna katoksiin ja kynttilöihin. Vaikka jotkut saattavat kutsua sitä ylimääräiseksi, hän on kehittänyt melko seuraavan ja on usein mediassa puhua suunnittelusta. Moss oli vieraana House & Home TV: ssä muutama vuosi sitten. “Charlotten työ on klassista, mutta ei koskaan tylsää”, sanoo isäntä Lynda Reeves. ”Hänen huoneensa ovat iloisia ja mielenkiintoisia. Hän on yksi suosikeistani. ”

Mossin huoneet ilmestyvät asuvan, rakastettuina ja taistelleet. Se on ilme, joka kunnioittaa vanhanaikaista kodinvalmistustaidetta, jossa hyvin elävä elämä on jokaisen suunnittelun ytimessä. Huolimatta asiakkaidensa sukutaulusta huolimatta hän vuotaa hyvin suoritetun asettelun salaisuudet salaliitona toveria: “Voin kertoa, kun ihmiset pitävät hyvää seksiä katsomassa heidän makuuhuonettaan”, Moss sanoo. “Hyvän sukupuolen vuoksi on oltava jonkin verran huomaavaisuutta-se on hyvin muotoiltu sänky, kukat tai kirja, jonka mukaan joku viipyy täällä.”

Aktiivinen hyväntekeväisyys ja kuuden suunnittelukirjan kirjoittaja, mukaan lukien hänen monet viimeaikaiset, Flair for Living (2008 Assouline), Moss on monitehtävän mestari. Hän on luonut omat kankaat, taustakuvat, matot, Kiinan ja jopa kaksi tuoksua, Virginia ja vasen rannat. Hän on johtanut kahta vähittäiskauppaa, mukaan lukien villisti arvostettu Charlotte Moss -kaupunkitalo (joka suljettiin vuonna 2008) ja matkan varrella oppinut oppitunnin tai kaksi.

House & Home: Mikä on ensimmäinen huone, jonka sinun pitäisi sisustaa talossasi?

Charlotte Moss: Aloita aina yksityisistä huoneista – tällä tavalla opit sisustamaan asun sen sijaan, kuinka haluaisit muiden näkevän sinut. Koti on missä perhe on. Unohda muodolliset asumis- ja ruokasalit ja katso kuinka asut keittiössä, perhehuoneessa – tämä auttaa sinua ymmärtämään kuka olet ja mikä tyylisi on. Anna sitten tämän tyylin ilmoittaa, kuinka sisustat julkisia huoneita.

H&H: Onko kerrostamisen salaisuus?

CM: Oletetaan, että teet huoneen ja siellä on tietty värivalikoima, jossa haluat olla-esimerkiksi mauve-sininen perhe. Sinun on vedettävä kaikki kangas- ja maalaavat värimallit, jotka houkuttelevat sinua ja asetettava ne ulos ja aloitettava sitten eliminoida. Se on vaikeaa; Rauhallisesti kerrostettujen ja hämmentyneiden välillä on määrittelemätön viiva.

H&H: Mitkä ovat merkittävimmistä virheistä, joita ihmiset tekevät, kun viimeistely koskettaa huoneeseen?

CM: Monet ihmiset alkavat varustaa huoneen, kun iso juttu on tehty. Tämä on virhe – se saa viimeistelyt näyttämään jälkikäteen, ei merkityksellisiltä, ​​viisaita ja huomaavaisia ​​ostoksia. Se on yksityiskohtia, kuten kirjaston asiakkaan ensisijaisen kirjailijan nahkaan sidottujen kirjojen kokoelma, joka saa avaruuden laulamaan.

H&H: Onko olemassa kaavaa elementtien allekirjoitussekoituksen luomiseen?

CM: Ei. Suuri tyyli tulee siitä, että luottamus sekoittaa odottamattomia elementtejä ja että luottamus tulee käytännöstä. Katso kirjani kansi elämistä; Minulla on Ralph Rucci Couture -hame ja yksi mieheni Charvet -mekkopaitoista. Elementtien sekoittaminen tarkoittaa sitä, että tiedät kuka olet ja luottamus vetää se pois.

H&H: Mikä on modernismit?

CM: Rakastan sitä. En pidä kaikista kliseistä. En pidä halpoista kopioista enkä pidä siitä pakotettuna. Mielestäni monet modernit huoneet ovat vain yksi lyönti.

H&H: Mikä on salaisuus draaman luomiseen huoneeseen?

CM: Joka kerta, sinun on otettava askel. Sinun on vain päätettävä, mihin se otetaan, ja jos raha on ongelma, älä ota kallista syöksyä. Esimerkiksi seinien peittäminen kankaalla voi olla kallis virhe, mutta dramaattinen maaliväri ei ole yhtä valitettavaa. Pienet iskut putosivat suuria tammet.

H&H: Mitä kirjoja luet nyt?

CM: Malcolm Gladwellin ulkopuoliset, Mary Wortley Montagu -tapahtuman kultaisen sarven elämä ja Camelot: Kennedyn Valkoisen talon kunnostaminen James A. Abbott ja Elaine M. Rice. Luen tyypillisesti jotain työhön, elämäkertaan ja jotain vain minulle.

H&H: Mistä löydät inspiraatiota?

CM: Kaikkialla! Matkustan paljon, mutta matkustaminen voi olla missä tahansa – se voi olla erilainen naapurusto, kävely alas Sohoon, joka inspiroi rakennusta.

H&H: Kuinka pysyt tasapainossa?

CM: Sitä ei aina tapahdu. Vähittäiskaupan saaminen ja sen jälkeen sulkeminen puolitoista vuotta sai minut ymmärtämään, etten voinut tehdä kaikkea. En pitänyt siitä, mitä se otti elämästäni työni suhteen, minunPerhe ja kykyni nauttia noista asioista.

H&H: Mikä on kauneuden määritelmä?

CM: Sisälujuus, ystävällisyys ja anteliaisuus. Se ei ole fyysistä. Joku on ystävällinen ja antelias ja itsetietoinen. Ne ovat ominaisuuksia, joihin pyrimme.

H&H: Mitkä ovat rituaalisi kotona?

CM: Puttering. Haluan saada aikaa todella yhteydenpitoon talooni – laatikon uudelleenorganisointia, kukka -järjestelmää, sellaista asiaa.

H&H: Mikä sinussa on yksi asia, joka yllättäisi meidät?

CM: Olen innokas scrapbooker. Se on minun terapiani. Tallennan aina matkojani ja tallennan puutarhani joka vuosi kukintakauden alusta parhaiten loppuun asti.

H&H: Mikä vie sinut sängystä?

CM: Tietäen, että voin. Ennakointi. Elämme sellaisissa kartoitettuissa maailmoissa. Se on odottamaton, tien haarukka, tietäen, että jotain voi tapahtua milloin tahansa – joissakin tapauksissa se on keskeytys, ja joissain tapauksissa se on loistava tilaisuus.