Kuinka puhdas keittiösi on?

Puhdas keittiöalue on yleensä menetelmä ilahduttavalle (ja terveellisemmälle) kokkiin. Ruoan valmistaminen puhtaassa keittiössä ei ole vain helpompaa, steriilit pinnat ja laitteet voivat auttaa pitämään kotitaloutesi terveellisinä ja turvallisempina. Ymmärsitkö, että Kanadan terveys- ja hyvinvointikanadan mukaan sekä Kanadan kansanterveys- ja hyvinvointiyritys, niin paljon kuin 13 miljoonaa kanadalaista kokee vuosittain elintarvikkeiden bakteerien aiheuttamista sairauksista, yleensä saastumisen seurauksena ruoanlaitoksen aikana ja varastoinnissa ? Puhtaat keittiöt voivat toimia riskin vähentämisessä Kanadan kuluttajien elintarviketurvakasvatuksen (CPCFSE) Guelphin kumppanuuden mukaan. Hyödynnä näitä siivousideoita käsitelläksesi tyypillisiä keittiön vaikeuspaikkoja.

Vaihe yksi: Heitä sienet.

Näitä on vaikea pitää bakteereja vapaina. CPCFSE todella ehdottaa paperipyyhkeiden käyttöä keittiön pintojen pyyhkimiseen tai muuttamalla astiasi päivittäin bakteerien leviämisen estämiseksi.

Vaihe toinen: Desinfiointi pinnat.

Työtasot ja leikkuulaudat on puhdistettava samoin kuin puhdistettava kohtalaisella valkaisuainevaihtoehdolla (1 tl. Valkaisuaine 3 kupillista vettä kohti) ennen ruoanvalmistuksen jälkeen. Vinkki: Varmista, että kuivaa tiski ennen kuin laitat ruoan niille, jotta voidaan lopettaa altistuminen viipyville bakteereille.

Kolmas vaihe: Pesularuokia sekä ruokia kuumalla sudsy -vedellä.

Käsinpesutuotteet pesuaineella. Liota muovia, lasia, posliinia sekä emaloimia 10 minuutin ajan kohtalaisessa valkaisuaineessa ja huuhtele sitten huolellisesti. Jos sinulla on astianpesukone, valitse ihanteellinen pesuaine ja noudata ohjeita. Älä täytä ateriaastiaa – muuten astiaan jätetään pesuainelokuva.

Vaihe neljä: Desinfiointi pesuallas.

Keittiöalueen pesuallas näkee paljon toimintaa, joten on tärkeää puhdistaa ja puhdistaa se joka päivä. Et välttämättä vaadi hankaavaa puhdistusainetta. Yleiskäyttöisen puhdistusaineen ja vähän kyynärpään rasvan hioma-tyynyllä on esimerkiksi tehtävä työ. Älä muista muistaa pesuallas ympärillä olevaa reunaa ja hyödyntää vanhaa hammasharjaa päästäksesi hanan ympärille vaikeasti tavoitettaviin alueisiin. Vinkki: Deodorisoi jätteen hävittäminen ajamalla siihen myös muutama sitruunaa.

Vaihe viisi: Puhdista pienet laitteet.

Poistetaan pienet laitteet, ruoanvalmistajat, lihanhiomakoneet sekä sekoittimet, jotka ovat ihanteellisia niiden käytön jälkeen, samoin kuin puhdistamalla ne maltillisella valkaisuratkaisulla. Ilma kuiva tai kuiva paperipyyhkeellä.

Vaihe kuusi: Pyyhi alas keittiön alueen kaapit.

Olet järkyttynyt siitä, kuinka paljon lian keittiön aluekaapit kokoontuvat ulkopuolelle, ruuan omituisesta sprinklistä lämpimään ja öljyn kerääntymiseen liesi lähinnä. Paljon kaappityyppejä, laminoituja, maalattuja metsiä sekä vinyyliä, voidaan puhdistaa kohtalaisella ateriapesuaineella ja lämpimällä vedellä. Pyyhi ne kuivana paperipyyhkeellä.

Vaihe Seitsemän: Puhdista jääkaappi.

Puhdista säännöllisesti jääkaapin sisäpuoli elintarviketurvallisuuden varmistamiseksi. Pyyhi se laimennetulla aterio saippualla, joka toimii kiinni vuotoissa. Älä täytä jääkaappiasi – jos teet, ruoat eivät pysy ihanteellisessa lämpötilassa (alle 4 astetta C). Lisäksi ymmärsi, että jääkaapin on työskenneltävä lisää vaikeaa, jos et pölyttä jääkaappikäämiä kuukauden aikana? Irrota jääkaappi pistorasiasta ja löydä kelat (yleensä potkulevyn takana laitteen alla tai takana). Hyödynnä tyhjiösi litteää letkun kiinnitystä imeäksesi lian.

Vaihe kahdeksan: Käsittele astianpesukoneesi kanssa.

Astianpesukoneesi voi vaikuttaa omituiselta, mutta se kerää likaa, ruokaa, rasvaa ja saippuasuukkua, etenkin oven ympärillä oleviin kulmiin ja rakoihin. Ajan myötä nämä voivat vaikuttaa huonoon hajuun ja saastaiseen ulkonäköön. Taistele takaisin käyttämällä vanhaa hammasharjaa, joka on kastettu kuumaan saippuaveteen. Tarkista käsikirjasi tarkastaaksesi tarkalleen, kuinka astianpesukoneen viemärin tai macerator puhdistaa. Suorita sitten astianpesukone vain yhdellä kupilla valkoista etikkaa vain yläreelellä. Se auttaa poistamaan paikkoja ja raikastavat sen.

Vaihe yhdeksän: Puhdista kaapit.

Säännöllisesti ystävällinen ruokakomero- tai ruokakaapit sekä hylätä vanhentuneita sekä vanhentuneita esineitä. Pyyhi alas hyllyt ja pyyhkäise kulkevia muruja. Varmista, että ruokaastiat suljetaan asianmukaisesti (älä säilytä ruokaa lattialla).