Video: Moderni älykäs koti on hankalaa ja se vakoilee sinua

muutama kuukausi sitten Gizmodo -toimittaja Kashmir Hill asensi asuntohuoneeseensa kodin automaatiojärjestelmän. Erityisesti rakennusreitittimen avulla Raspberry Pi: n perusteella hän tarkkaili huolellisesti sen lähtevää liikennettä useiden viikkojen aikana, koska hän halusi hänen sanojensa tietää “onko se pettänyt minua”.

Ei ole yllättävää, että hän löysi useita laitteita jatkuvasti soittaen kotiin, vaikka useimmilla tiedoista, jotka hän myönsi “en tiedä lopulta missä se jaettiin”.

Vaikka monet Yhdistyneen kuningaskunnan yritykset ovat vähemmän kuin innostuneita uuden EU: n GDPR -lainsäädännön täytäntöönpanoon liittyvästä työstä, monet amerikkalaiset antavat uusia yksityisyyden suojaa koskevia lakeja varovaisella kateuksella.

Turvallisuus- ja yksityisyyden suojaa koskevien huolenaiheiden lisäksi Hill koki myös, että myös nykyaikaiset älykkäät kotijärjestelmät olivat vähemmän kuin käteviä …

“Asiat eivät toimineet, älykäs kahvi oli kamala, Alexa ei ymmärtänyt meitä ja minun take oli, että yksityisyyden kompromissi ei ollut sen arvoista.”

Hän löysi nopeasti modernin budjetin älykkään kodin asennuksen sudenkuopat …

Minun piti ladata 14 erilaista sovellusta puhelimeen kaiken hallitsemiseksi, mikä tarkoitti tilin luomista jokaiselle näistä sovelluksista. (Kyllä, kahvinkeriselläni on kirjautuminen ja erittäin pitkät palvelusopimukset.)

… Ja viime kädessä tajunnut koko tämän asian ongelman on …

Älykkään kodin fantasia on, että se säästää meitä aikaa ja vaivaa, mutta kitka, joka liittyy eri yritysten erilaisten laitteiden saamiseen työskentelemään yhdessä, tarkoitti, että monien asioiden tekeminen kesti kauemmin.

Jos pidät itseäsi teknisenä, on epätodennäköistä, että mikään näistä yllättää sinut. Joten välitätkö televisiosi soittavan kotiin vai että Philips tietää, mihin aikaan harjaat hampaasi? Onko tämä tietämättömän tai aidon huolen vuoksi tämä pelottava? Kerro meille, mitä mieltä olet alla olevissa kommenteissa.

gizmodo.com: bbc.co.uk

Jaa tämä:
Facebook
Viserrys
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Sähköposti
Lisää

Whatsapp
Tulosta

Skype
Tumblr

Sähke
Tasku