Valitse maali, kuten pro

, valitsemasi maalivärit ovat niin välttämättömiä huoneeseen taustalla ja heijastamalla persoonallisuuttasi. Kun valitset maalivärejä, harkitse mitä pidät, mikä tekee sinusta tyytyväisen tai mikä auttaa sinua tuntemaan olosi rauhalliseksi. Jos rakastat kirkkaita, valitse rohkeita, tyydyttyneitä värejä; Jos olet paljon enemmän meditatiivista tyyppiä, yksivärinen, neutraali kaavio saa todennäköisesti paljon enemmän tuntemaan olonsa mukavaksi.

Tässä artikkelissa: Väri -opasväylät värjäysvinkkien näytteisiin

Väri -opas

Kun suunnittelet kotiasi värejä, mieti, kuinka ne vaikuttavat emotionaalisiin reaktioihisi ja miten haluat huoneesi tuntevan. Seuraava on perusväriopas:

Punainen voi tuottaa tunteita, kuten intohimoa, romantiikkaa ja energiaa, kun taas vaaleammat punaisen ja vaaleanpunaisen sävyt ovat paljon rauhoittavampia.

Oranssi on yksi nykypäivän kuumimmista väreistä, jotka ovat ihanteellisia niille, jotka haluavat jotain hieman rohkeampaa. Yhdistettynä ruskean kanssa, oranssi luo eksoottisen tunteen; Yhdistettynä täydentävän värinsä kanssa, oranssi luo huoneen tasapainon.

Keltainen vaihtelee vaaleasta voista syvään ocheriin. Kirkkaat keltaiset edistävät valppautta ja voivat toimia hyvin keittiöissä tai leikkihuoneissa, kun taas pehmeämpiä, mykistettyjä keltaisia ​​ovat hyvä valinta makuuhuoneisiin.

Vihreällä voi olla sekä lämpimiä että uskomattomia pohjavireitä, joten se toimii hyvin lukuisten muiden värien kanssa. Ole varovainen, jos valitset vihreää ruokasalillesi tai keittiöllesi – jotkut värianalyytikot uskovat, että tietyt vihreän sävyt voivat heijastaa huonosti ruokaa. Vihreä luo rauhallisen tunteen makuuhuoneessa.

Sininen voi olla rauhoittava väri (vaaleat sävyt lisäävät seesteisyyden tunne kylpyhuoneeseen) tai luo paljon iloisempi ilmapiiri (ajattele Cornflower Blue Provençal -keittiössä).

Tapoja maistella väriä

Kun olet kohdistanut värin, älä luota pelkästään maalisiruihin. Lukuisat maaliyhtiöt tarjoavat pieniä näytesäytöitä, jotka ovat riittävän suuria peittämään seinälle muutaman neliömetrin. Toinen tapa testata väri on maalata pala kipsilevyä, vaahtoydintaulua tai puuta. Tämän avulla voit siirtää näytteen huoneen ympärille nähdäksesi, kuinka väri näyttää vuorokauden eri aikoina. Jotkut maaliyritykset tarjoavat myös suuria, uudelleen sijoittavia kuivamaalaa näytteitä, jotka voit pysyä parhaiten seinällä.

Jos väriä, josta olet inspiroinut, ei löydy näyte- tai maalisirusta, älä pysähdy siihen. Tuo väris inspiraatio-olipa se sininen harmaa villapaita tai punainen lehti-maalisekoittimeen ja pyydä niitä vastaamaan sitä sinulle. Monilla yrityksillä on nyt lasertekniikka, joka voi poimia ja sovittaa pigmentit mistä tahansa esineestä.

Maalausvinkit

Jos harkitset tummemman ja vaaleamman värisävyn välillä, mene tummemmaksi. Kevyempi sävy voi joissain tapauksissa näyttää pestyltä, kun taas tummempi versio näyttää rikkaalta.

Vertaa maalisirusi huonekalujen väreihin ja viimeistelyihin auttaaksesi sinua tunnistamaan, mikä maalisuoja voit valita.

Löydä oppaastamme paljon enemmän maalausideoita.