Search for:
CommandFusion paljastaa uudet Solo House Automation Controller

Ozzy Wise House Specialists CommandFusion ovat juuri paljastaneet uuden all-in-one-verkkokelpoisen ohjaimen, joka ymmärretään sooloksi.

Suunniteltu talon automaatioon ja teollisuusmarkkinatiloihin, soolo tarjoaa erilaisia ​​hallintotapahtumia, joita voidaan lisätä edelleen kasvukortteihin.

CommandFuusion mukaan soolo on erityisesti suunniteltu tarjoamaan yksittäisiä tiloja sekä pienemmät asennukset tehokkaalla hallinnassa olevalla suorituskyvyllä kustannustehokkaalla kustannuspisteellä.

Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat Ethernet -yhteys, valikoima yleisesti käytettyjä hallintoportteja, tehokas säännöt sekä moottorin järjestäminen, pilvien seuranta ja kaksi lähtö- ja saapumisajaa tulevaa laajennusta varten.

Myös erilaisia ​​hallintokorttien hallintokortteja tarjotaan pian julkaisun jälkeen, nämä kortit mahdollistavat yksilön mukauttamaan sooloa vastaamaan vaatimuksiaan. Kyky lisätä ylimääräisiä RS232/422/485 -portteja, IR -portteja, releitä tai muita hallintoportteja on erittäin yksinkertainen ja kulu. Avoimet protokollat ​​tekevät helpoksi liittyä kolmansien juhlajärjestelmien kanssa, samoin kuin integrointi CommandFusionin omaan IViewer -mobiilisovellukseen on yksinkertainen tapaus.

ominaisuudet

2 X RS232 -portit

6 x ir tai 1 menetelmä RS232 -portit

4 x kuiva Ota yhteyttä tuloihin

Aluksella IR Blaster

IR -oppijalla

2 x kasvukorttipaikkaa

Ajoneuvon akkukello akkuvarmuuskopiolla

USB -yhteys PC -viestintään sekä hallintaan

USB Hold -yhteys

Aikataulu- ja sääntöjen moottori tapahtuma- ja aika laukaisi makroja

Web -selaimen kokoonpano (ei ohjelmistosovellusta määritetä vaadita)

Integraatio CommandFusionin tulevan pilvipalvelun etäseurannan ja kirjautumisen kanssa

Solo on arvioitu vähittäismyyntikustannukset 770 dollaria AUD (noin 360 puntaa), samoin kuin CommandFusion -toimittajan sekä jälleenmyyjäverkon tai CommandFusion -kaupan kanssa. Uusi soolo kuljettaa asiakkaille syyskuun puoliväliin mennessä ennakkotilausten avautuessa 6. elokuuta 2015.

CommandFusion.com: CommandFusion IViewer Lite & Android -sovellus

Haluta lisää? – Seuraa meitä Twitterissä, kuten me Facebookissa tai kirjaudu RSS -syötteeseen. Voit jopa saada nämä uutiset toimittamaan sähköpostitse suoraan postilaatikkoosi joka päivä.

Jaa tämä:
Facebook
Viserrys
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Sähköposti
Lisää

Whatsapp
Tulosta

Skype
Tumblr

Sähke
Tasku

10 päättäjää, joista sinun on tiedettävä

, tunnetko ‘hitaiden tavaroiden’ liikkeen? Viime vuosina suunnittelukaupat, mukaan lukien H&H-suosikkeja, kuten Old Faithful Shop, Mjölk ja BookHou (vain muutama!), Ovat varastossa paikallisilta valmistajilta käsintehtyjä tavaroita. Kaikki, mikä on luotettava ja kehitetty kestämään, on jälleen siistiä.

Siellä on paljon käsityöläisiä, keramiikkaa, taiteilijoita, puutyöntekijöitä ja paljon muuta siellä, jaa kauniita koristeellisia tavaroita, pieni erä pienen erän jälkeen. Tässä on joitain luovimmista valmistajista, jotka ovat nyt ihanteellisia, ja heidän tuottamansa ainutlaatuiset esineet, joiden pitäisi olla paikka kodeissamme.

Vaikka Brooklynissa sijaitseva Ariele Alaskon aiempi työ on edelleen myytävänä ja nostamisen arvoista, hän ottaa tällä hetkellä sapattia puuntyöstöltä. Hänen varovasti käsin veistetyt astiat ja seinärärpänsä ovat melko mahtavia ja tekisivät parhaan emäntälahjan.

Valokuvaaja: Ariele Alasko Instagram

Lähde: Ariele Alasko

H&H -suosikki, Toronton Coolican & Company on hitaan tavaroiden liikkeen kotimainen mestari. Pieni yritys, joka on erikoistunut pieniin eräkalusteisiin, on ylpeä laadukkaiden kappaleiden tuottamisesta. He ovat tuottaneet lamput, tuolit, penkit ja koristeelliset esineet, mutta sanat viisaille – jos näet jotain, josta pidät, saat sen! Se myydään!

Valokuvaaja: Coolican & Company Instagram

Lähde: Coolican & Company

Tuotteet: Palmerston Stool (vasen), 490 dollaria, Edwinin tuoli White Oakissa (keskusta), 845 dollaria, Madison -tuoli (oikea), 1100 dollaria

Tässä on laukaus heidän Toronton työpajastaan.

Valokuvaaja: Coolican & Company Instagram

Lähde: Coolican & Company

Heather Braun Dahl on Vancouverissa toimiva keramiikka ja maalari Dahlhausin takana, joka tuo länsirannikon parhaat puolet-upeita kuvioita, maanläheisiä paletteja ja orgaanisia materiaaleja-koko maailmalle. Hän on tehnyt yhteistyötä Anthropologien, Nordstromin ja West Elmin kanssa, joten tiedät, että hän tekee jotain oikein.

Valokuvaaja: Dahlhaus

Lähde: Dahlhaus

Tuotteet: Tall Bouey -maljakko posliinissa, 110 dollaria

Toinen kanadalainen kyky on Alec Sutherland, Flat Woven Rug -yrityksen Haut Beaun perustaja. Yksi suosikkikappaleistamme on tilauksesta valmistettu malli nimeltä Island (esitetty täällä), jotka ovat inspiroineet Ontario-järven näkymiä Toronton saarilta. Paras lääke niille, jotka näennäisesti loputtomat harmaat talvipäivät!

Valokuvaaja: Haut Beau

Lähde: Haut Beau

Tuotteet: Saaren matto

Helen Levista on tullut jonkin verran Instagram -julkkista (119K+ seuraajia) ja syystä. Hän on luonut jotain seuraavan kultin (hän ​​oli jopa Vogue -syyskuun 2015 numerossa!), Jotta tunnettu väreistä ja orgaanisista muodoista, ja hän on vilpitön keramiikkatähti.

Valokuvaaja: Helen Levi Instagram

Lähde: Helen Levi

Enemmän Helenin upeaa keramiikkaa!

Valokuvaaja: Helen Levi

Lähde: Helen Levi

Osallistuneet erilaisiin julkaisuihin, kuten kunniallinen Lucky Peach ja Walrus, sekä H & H-alumni, Justine’s Imagrows, joka on saatavana kuvioilla japortraits.com, ovat hyvin rakastettuja ja heti tunnistettavissa. Vietettyään paljon aikaa Japanissa – hän muuttuu sinne Torontosta kesällä – hänen monipuoliset kappaleet heijastavat ympäröivää maailmaa. Ruokalaisille ja Wanderlustille kärsiville, hänen deMerkit ovat välttämätön.

Valokuvaaja: Justine Wong

Lähde: kuviot ja muotokuvat

Tuotteet: Kamakura -leipäauto – Alkuperäinen maalaus, noin 514 dollaria

Peopista on tulossa jälleen tyylikäs käsityöläisten, kuten Louise Grayn Alexandra Gray Bennett ja Jocelin Johnson, ansiosta, jotka antavat tavalliselle käsityölle uuden spinin. Nykyaikaiset minimalistiset mallit, peitteet ovat hienostuneita ja katsovat kotona minimalistisessa tilassa.

Lähde: Louise Gray

Tuotteet: Queen Quilt nro 2, 575 dollaria

Meg Callahan, Rhode Islandin suunnittelukoulun asteikko ja yksi Forbes -lehden 30 alle 30 -vuotiaasta, luo joitain loistavia tilkkutäkkien peittoja. Oklahoman kotivaltionsa voimakkaan hengen perusteella hänen rohkeita malleja näyttäisivät yhtä suurilta verhoilta sängylle, koska ne ripustettiin seinälle. Mitä ei pidä rakastaa?

Valokuvaaja: Meg Callahan

Lähde: M. Callahan

Tuotteet: Chama -peitto, hinta pyynnöstä.

Tässä on toinen kaunis peitto Meg Callahanilta.

Valokuvaaja: Meg Callahan

Lähde: M. Callahan

Tuotteet: Osanna -peitto, hinta pyynnöstä.

Paul Loebachin sensaatiomainen tuhka- ja hiilikuitu ruokapöytä sai inspiraation James Watsonin löytämästä kaksoishelix -rakenteesta. Taulukon nimi on sopivasti, Watson. Paul on huonekalu- ja tuotesuunnittelija, joka työskentelee New Yorkissa ja Berliinissä, kaksi nykykulttuuria, mutta käyttää heidän perheensä sukupolvien läpi kulkevia puuntyöstötaitoja. Paras sekoitus uutta ja vanhaa.

Lähde: Paul Loebach

Tuotteet: Watson -pöytä.

Alexander DeVol on mies Wooden & Wovenin takana, brittiläinen puuntyöstökäytäntö. Erotuskappaleet sisältävät satiinipinnoitteen kirsikanleikkureudun, joka on dipletd valolla, ja epätavalliset syvän siniset värjätyt kulhot. Hänen kappaleensa on taattu lausunnon antamiseksi.

Valokuvaaja: Puinen ja kudottu Instagram

Lähde: Puinen ja kudottu

Tässä on sama suuri kulho kuin edellisessä skaalassa. Vau!

Valokuvaaja: Puinen ja kudottu Instagram

Lähde: Puinen ja kudottu

Popp Z-Weather on maailman ensimmäinen aurinkoenergiakäyttöinen langaton Z-Wave-sääasema

Z-Wave Europe paljasti uuden älykkään kodin sääaseman tämän vuoden alussa ja nyt se toimittaa Popp-tuotemerkin alla.

Aurinkovoimansa avulla valmistajat väittävät, että Z-sää on ensimmäinen Z-aaltolaite, joka on omavarainen ilman ulkoisen voiman tarvetta.

Sen integroitu hallintajärjestelmä varmistaa, että hätätilanteiden ja hämäräarvojen ilmoittamiseen on aina käytettävissä riittävästi energiaa säätämällä dynaamisesti raportointiväliä käytettävissä olevaan tehon suhteen.

Monitoiminen anturi pystyy kaappaamaan ja lähettämään erilaisia ​​arvoja Z-aallon kautta kodin automaatioohjaimeen. Sääolosuhteiden seurannan ja tallentamisen lisäksi laitteen anturille on joitain mielenkiintoisia sovelluksia. Tuulen voiman lisäksi anturi voi havaita:

Ilman lämpötila

Suhteellinen kosteus

Valon voimakkuus

Tuulen nopeus

Ilmanpaine

kastepiste

Joten voit hallita kaihtimia esimerkiksi auringonvalon määrän perusteella tai sulkeutuneet ikkunaluukut ja tuulen nopeuden perusteella. Voit myös asettaa Smart Home Controllers Dark / Light -lipun todellisten lumenien perusteella sen sijaan, että luottaisit sijaintisi tavanomaiseen pituusasteiden leveysasteisiin, joissa ei aina oteta huomioon paikallisia olosuhteita.

Z-säätuulianturi tarjoaa myös tietoja aurinkoenergian ja tuulienergian saannosta. Popp sanoo, että molemmat arvot ekstrapoloidaan 1 neliömetrin alueelle ja siirretään Z-Wave Smart -kodikeskukseen.

Popp laukaisee uuden Z-aallon savunilmaisimen ensi viikolla, kun taas Z-sää on saatavana Amazonista.

Popp.eu: Lisää z-aaltoviestejä

Jaa tämä:
Facebook
Viserrys
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Sähköposti
Lisää

Whatsapp
Tulosta

Skype
Tumblr

Sähke
Tasku

Viimeinen päivitys 2021-10-04 / Affiliate-linkit / kuvat Amazon Product Advertising API: lta

Z/IP ZIPR laajentaa Z-Wave-verkkoja tuhansille laitteille IP: n

menneinä päivinä, jos suunnittelet Mega Z-Wave -asennusta, jonka olet ehkä keskeytetty harkitsemaan sallittujen solmujen enimmäismäärää.

Mutta nyt, kun Z-Wave Bridge on kaksisuuntainen IP, monet näistä rajoituksista kulkevat.

ZIPR on yhdyskäytävän referenssisuunnittelu, ja nyt se on otettu käyttöön suuressa kaupallisessa asennuksessa, jonka kysyimme Sigma Designs, mitä tämä merkitsee hyödyllisissä olosuhteissa.

He kertoivat meille …

Normaalisti sinulla voi olla 232 solmua yhdessä verkossa, mutta yritykset sitovat verkkoja yhdessä Z-aallon kanssa IP (Z/IP) -sovellusohjelmistokerroksiin. Las Vegasin Wynn -hotellissa on 68 000 solmua 2800 huoneessa, joissa jokainen huone on yksi verkko, jolla on jopa 30 solmua suurissa sviiteissä ja kaikki huoneet on kytketty Z/IP: n kautta.

ZIPR on kaksisuuntainen silta ja se on IPv6-yhteensopiva.

ZIPR on ‘ei-sovelluskohtainen yhdyskäytävä. Liitä se vain IP-verkkoon sen Ethernet-yhteyden avulla ja lisää se Z-aaltoverkkoon. IP-osoitteet osoitetaan heti jokaiselle Z-aallon päätepisteelle tai toiminnolle. Jos IP -verkko käyttää IPv4 -osoitetta, ne ovat IPv4 -osoitteita; Jos IPv6, nämä ovat IPv6 -osoitteita. IP-puolella oleva käyttäjä voi nyt kommunikoida täysin Z-Wave-verkon kanssa käyttämällä UDP-viestejä User Datagram -protokolla. Tämä on täysihoito, kaksisuuntainen silta.

Saatavana nyt noin 50 dollaria: Lisää Z-aaltoviestejä

Haluta lisää? – Seuraa meitä Twitterissä, kuten me Facebookissa, tai tilaa RSS -syötteemme. Voit jopa saada nämä uutiset toimittamaan sähköpostitse, suoraan postilaatikkoosi joka päivä.

Jaa tämä:
Facebook
Viserrys
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Sähköposti
Lisää

Whatsapp
Tulosta

Skype
Tumblr

Sähke
Tasku

Tidy TV -asennukset näillä VESA -asennuslevysalusteilla

Etsimme kaikki siistiä viimeistelyä asennettaessa älykkäitä kotijärjestelmiämme (kassalla #LiveInstall saada joitain loistavia valokuvia).

Tässä on hyödyllinen valikoima kiinnikkeitä, joiden avulla voit kiinnittää kaikki nämä suoratoistot kiekot ja balunit television takaosaan sen Vesa -kiinnikkeellä.

Jauhemaalattu teräs CMP-1 kiinnittyy helposti näytön takaosaan VESA-kiinnityspaikkojen avulla ja antaa sinun lisätä nopeasti ja turvallisesti monipuolisen komponentin sijainnin. Suuri leipälevyn levy kiinnittyy CMP-1: hen, mikä antaa sinulle tilaa kaapeli-televisioon siististi liitännät ja jopa laitteet itse.

IntuitiveUSA-mallisto alkaa noin 45 puntaa, ja se on saatavana Red-Line.co.uk -yritykseltä.

IntuitiveUSA.com: Red-line.co.uk

Haluta lisää? – Seuraa meitä Twitterissä, kuten me Facebookissa, tai tilaa RSS -syötteemme. Voit jopa saada nämä uutiset toimittamaan sähköpostitse, suoraan postilaatikkoosi joka päivä.

Jaa tämä:
Facebook
Viserrys
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Sähköposti
Lisää

Whatsapp
Tulosta

Skype
Tumblr

Sähke
Tasku

DIY: Batik Wall Riping

Assistentti -suunnittelutoimittaja Jennifer Koper kertoo kuinka tehdä kaunis batikkiseinä roikkuu.

Seinäkipärät ja kuvakudokset ovat nyt parhaiten trendikkäitä, ja olen viime aikoina nähnyt kaikenlaisia ​​erilaisia ​​tyylejä. Helmikuun numeromme “Talvipuutarha” -tarinaan päätin tehdä seinän roikkuvan, joka toimii taloudellisena päätynä muinaisella vahankestävällä tekniikalla, joka tunnetaan nimellä Batik. Kuivattujen kukkien innoittamana, piirsin vapaahäiriöitä suurelle kankaalle, mutta tämän projektin loistava asia on, että voit mukauttaa sitä oman tyylin, kokovaatimusten ja värimaailman mukaisesti.

Materiaalit

Tarvitset yhden pihan valkaisemattomia puuvillaa, parafiinia tai soijavahaa (huomautus parafiini antaa paljon halkeilun vaikutuksen), kangasväriaineen (käytin G & S -väriaineiden mustaa MX -reaktiivista väriainetta), natriumkarbonaattia, suolaa ja/tai mitä tahansa lisäkohteitasi Väriainohjeet vaativat kangassaippuaa, joka sisältää syntrapolia (käytin G & S -väriaineiden T.N.A -saippua), sekoituskeppiä, kauhaa, kumikäsineitä, pahvi, jonka päällä on roskapussi tai muovi suojaamaan työtä, lyijykynä, silitys, silityslauta, vanha kangas Suojaa rautaa, paperipyyhkeitä, erilaisia ​​siveltimiä tai tjanting -työkaluja, vahapottia tai kaksinkertaista kattila- ja lämmityselementtiä, puulähetyksiä, nahkaköyksiä, ruuvin silmiä, ompelupakkausta tai ompelulaitetta ja lankaa.

Vaihe 1: Valmistele kangas

Pese kangas kangas saippualla, joka sisältää syntrapolia kemikaalien tai kankaan mitoittamisen poistamiseksi. Anna kuivua. Rauta ryppyjen poistamiseksi (valinnainen).

Vaihe 2: Vahaa piirustuksia

Suojaa työpinta pahvilla, jonka päällä on roskapussi tai muovi. Aseta kangas päälle ja piirrä malli kevyesti vapaasti kankaaseen lyijykynällä. Sulata vaha vaha -astialla tai kaksinkertaisella kattilalla. (Ole varovainen, ettet anna sen päästä yli 240 °, koska se voisi lähettää höyryjä tai syttyä tuleen.) Upota maalausharja sulatettuun vahaun ja täyttää piirrokset. Vahan pitäisi tunkeutua kankaan läpi – tiedät, että se ei ole, jos valkoinen elokuva istuu päällä. Jos näin tapahtuu, siirtämällä vaha takaisin lämmityselementtiin lämmittääksesi ja yrittää uudelleen.

Vaihe 3: Värjätä kangas

Sekoita väriaineesi tuotteen ohjeiden jälkeen – käyttämäni väriaine vaati kupillista suolaa – itsenäisessä kauhassa kylpyammeen tai pesuallas sijasta välttääksesi ei -toivotut värjäykset. Ennakkaa kangasta vedessä, jotta se vie väriaineen paljon tasaisemmin. Upota kangas väriaineen (suosittelen antamaan sille paljon tilaa kauhassa; tämä estää vahan halkeilua). Anna kankaan liota ohjeissa määritetyn ajan (annan sen liota yhteensä 60 minuuttia). Mitä kauemmin kangas liottaa, sitä tummempi kankaasta tulee. Laita kumikäsineesi päälle ja poista kangas väriaineesta. Huuhtele kangas uskomattoman veden alla, kunnes vesi kulkee kirkkaana. Ripusta se kuivua.

Vaihe 4: Poista vaha

Kerroslehdet ja / / tai paperipyyhkeet vahatun kankaan alla ja päällä silityslaudalla. Aseta vanha pyyhe tai kangas päälle ja rautaa. Raudan lämpö sulaa vahan pois ja aiheuttaa sen imeytymisen paperipyyhkeeseen/sanomalehteen. Pese kangas lievällä pesuaineella (valinnainen).

Vaihe 5: Laita näytölle

Ompele holkki seinän yläosaan, joka roikkuu tapilla sopimaan. (Kaapin tulisi olla seinän roikkuvan tai hiukan pidempi leveys.) Lisää kaksi ruuvilähetyskoukkua tapin päihin, naruta nahkaköysi koukkujen läpi ja sitoa päät.

Jos haluat ostaa batikiseinän roikkuvan, tutustu Jenniferin Etsy -kaupassa.

Video: SmartThings + Hue + Logic for Kids Makuuhuoneen yövalot

Nopea uusi video CNET Smart Home Lighting for Kids -makuuhuoneet.

Tavoitteena on auttaa lapsia pääsemään kylpyhuoneeseen yöllä ilman tarvetta herättää muita kotitalouden jäseniä, ja joukkue käyttää SmartThings -logiikkaa Philips Hue Lightingin hallintaan …

cnet.com: @cnetsmarthome

Haluta lisää? – Seuraa meitä Twitterissä, kuten me Facebookissa, tai tilaa RSS -syötteemme. Voit jopa saada nämä uutiset toimittamaan sähköpostitse, suoraan postilaatikkoosi joka päivä.

Jaa tämä:
Facebook
Viserrys
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Sähköposti
Lisää

Whatsapp
Tulosta

Skype
Tumblr

Sähke
Tasku

Sim Racing -asetukset – 2000 -luvun keski -elämän kriisi?

Teknologia on antanut meille niin lukuisia tapoja viettää vapaa -aikaa nykyään, ja nyt automatisoidussa kodissa on huone, joka on omistettu yhdelle niistä.

Se on ollut selvästi yli kymmenen vuotta, koska rakensin tietokoneen, mutta kaksi uutta ajo -simiä herättää tällä hetkellä hieman sekoitusta ja on aika rakentaa uusi pelilaite.

Olen ollut “SIM -kilpailija”, koska aloin pelaamaan Geoff Crammond Classic ‘Grand Prix 2’ -tapahtumaa vuonna 1996 (sattumalta samana vuonna, jonka automatisoitu koti käynnistettiin verkossa). Noina päivinä menisimme toistensa taloihin ja yhdistäisimme kaksi 486: ta sarjakaapelitelevisioon ja pelaamme täyspitkän Grand Prix -sovelluksen. #Vanha koulukunta.

Flash eteenpäin käytännössä 20 vuotta ja tuntemani kaverin avulla, koska ne GP2 -päivä, sain spec yhdessä laitteelle, joka tekisi nämä uudet nimikkeet oikeudenmukaisuuden [kiitos Darrenille].

Pelitietokone

Järjestelmä perustuu 4,0 GHz: n Quad Core Intel I7-4790K -prosessoriin. Itse asiassa harvat pelit näkevät eron i7: n ja i5: n välillä, mikä mahdollisesti säästää sinulle noin 75 puntaa. Mutta ‘Project Cars’ on jo lueteltu i7 heidän suositelluissa spesifikissä, joten toivottavasti nämä ylimääräiset säikeet antavat meille vähän kauemmin, ennen kuin meidän on päivitettävä tämä laite tulevaisuudessa.

Valittu gigatavun emolevy tukee SLI: tä, joten toinen videokortti voidaan lisätä ja linkittää myös tulevaa päivitystä varten. Kaikki pakkaus ostettiin Amazonista ja rakennus valmistui illalla.

Aiheeseen liittyvät: Oculus Rift VR Sim Racing Review

Tutustu alla olevaan varaosaluetteloon, joka tuli esiin noin 900 puntaa (lukuun ottamatta käyttöjärjestelmää – Windows 8.1 Pro), jotka onnistuivat pääsemään hyvin rakennuksen 1 000 budjettijoukon alle.

Intel Core i7 I7-4790K CPU (Quad Core 4 GHz, pistorasia H3 LGA-1150)

Viileämpi Master Hyper TX3 Evo Tower -jäähdytin CPU: lle

Gigatavu Z97x-Sli Intel LGA1150 Z97 ATX-emolevy

Hyperx Fury -sarja 8 Gt (2x 4 Gt) DDR3 1866MHz

Samsung 840 EVO 250 Gt 2,5-tuumainen SATA SSD

MSI GeForce GTX 970 4 Gt Twin Frozr V -voidekortti

Corsair 200R -ikkuna Compact ATX -kotelo

Corsair CX 600M Modulaar 80 Plus ATX PSU

Lähetin myös vanhan 2TB SATA -aseman SSD: n automatisoituihin viikoittaisiin akronis-varmuuskopioihin ja ostin tämän Logitech K400 -näppäimistön ja ohjauslevyn, mikä on erittäin kätevää istuessaan kilpa-istuimella.

Loput laitteistosta

Asennukseni perusta on ‘Visionracer VR3’ tämän viestin yläosassa olevassa kuvassa. Tämä on runko ja istuin, joka sisältää kaikkien säätimien kiinnityspisteet.

Luotettava Logitech G27 -voiman palautepyörä, polkimen ja vaihtajani ovat palvelleet minua jo vuosia, mikä tekee PS3 -vastuista siirtymisen uuteen pelilaitteeseen. Samalla kun olen hankkinut uuden sukupolven servomoottoripyörien jälkeen, budjettini on toistaiseksi uupunut.

Voit aloittaa oikeanpuoleisella jalustalla noin 100 puntaa – tutustu loistavaan SIM Racing Reddit -sovellukseen ja heidän laitteistojen osto -oppaaseen saadaksesi paljon lisätietoja.

Ääniin käytän parvelta pelastettua vanhaa pakkausta. Jotkut 90 -luvun (Bose 401: n) ja vanhan pioneerin AV -vahvistimen pysyvät kaiuttimet. Tämä asennus on äänekäs ja basso ja lisää kokemusta (ellei suhdettaan muuhun perheeseen). Haluaisin lisätä buttikkerin tai vastaavan muuntimen istuimelle tai alustalle tulevaisuudessa.

Sims

‘Assetto Corsa’ on upea peli, ja ‘Project Cars’ julkaistiin vihdoin pari kuukautta sitten, ja se on se, jota pelaan monia ylivoimaisesti. Se kärsi viivästyksiä pitkän kehityksen aikana, mutta nuori poika Oh Young Boy oli odotuksen arvoinen. Pelkästään nämä kaksi peliä ovat uskomattomia.

Online Play tuo aivan uuden haasteen SIM: lle. Oikeat kuljettajat, ei paljon muuta AI. Pienen Caterhamin ajeleminen Oulton Parkin ympärille, kaverisi jahtaaminen on erittäin viihdyttävää ja tyydyttävää, kun saat sen oikein ..

Olen myös tilannut IRACING: n, jota pidetään yhtenä suurimmista SIM: istä. Vaikka Iracing -autot saattavat tuntua hitaalta alussa, ja raidat vähemmän visuaalisesti stimuloivat, fysiikan moottori on huippuluokkaa ja kilpa -liigat ovat vertaansa vailla.

Realismi näiden uuden sukupolven SIM -kilpailijoiden kanssa on uskomatonta. Laserskannauksella saadut erittäin tarkat tiedot voivat tarjota virtuaalisia kappaleita, jotka ovat melkein senttimetriä täydellisiä. Yhdessä edistyneiden fysiikan malleihin jousitus- ja renkaisiin autot todella voivat käsitellä kuten odotat. Yllä oleva video vertaa tosielämän Ariel-atomia koko tuotemerkkien kuoriutumisen GP-piirin ympärillä, vierekkäin Project Automobiles Virtual -version kanssa. Melko vaikuttava.

Ensimmäisenä yönä istuin tarkistaakseni, kuinka järjestelmä juoksi puoli tuntia. Kun seuraavaksi katselin kelloa 4 ja puoli tuntia, oli selittämättömästi kulkenut ja olin sumiseva.

Upotuskerroin

Kilpailun pelaaminen käsin hallussa olevalla ohjaimella on kamala kokemus, joka sinun pitäisi välttää minkä tahansa kustannuksen. Kun istut oikealla istuimella ja tunnet ohjauspyörän käsissäsi ja polkimien sarja jaloillasi, kaikki yhtäkkiä tulee luonnolliseksi. Et enää olePeliä pelaat vain ajat.

Laitteen asettaminen oikein parantaa ‘upotusta’ ja näkökentän saaminen sopivaksi on tärkeää. Tämä FOV -laskin antaa sinulle asetukset, jotka sinun on syötettävä SIM: ään vain kahdella mittauksella (diagonaalinen näytön koko ja etäisyys siitä silmiin). Monien simien avulla voit sammuttaa tietokoneen luomat varret ja ohjauspyörän, koska haluat nähdä oman siellä sen sijaan.

Yllä olevassa videossa huomaat, että pyörän ja näytöiden välillä on viivalevy, ja se on toinen elementti, joka lisää myös realismia. Näiden toisen näytön seuralaisten lisäämiseksi SIM -asennukseen on saatavana lukuisia vaihtoehtoja (tässä on esimerkiksi projektin autoja varten) ja jotkut ovat yhtä helppoja kuin sovelluksen käyttäminen älypuhelimellasi tai tablet -laitteella ja sopivan kiinnikkeen löytäminen. Suoritan kaivokseni vanhassa iPadissa ja 12 puntaa eBay -kiinnitys.

Upotuselementti 2.0

Olin päättänyt mennä kolminkertaiseen näytön asennukseen, joka on samanlainen kuin yllä olevassa videossa. Kun olen kokeillut Samsung VR: n virtuaalitodellisuussalaa äskettäin, uskon täysin, että tämä on Sim Racingin tulevaisuus. Ja en ole yksin, tässä on loistava valokuvien säie Sim Racerilta, joka on muuttanut takilleen (toinen Visionracer) VR -asetukseksi sen jälkeen, kun hänellä on aiemmin ollut huippuluokan kolminkertainen näytön asetus.

Samsung -yksikön HTC: n lisäksi on ilmoittanut Vive, virtuaalitodellisuuskuulokkeet, jotka on kehitetty yhteistyössä Valven kanssa, mutta odotan Oculus Riftin. Katso alla olevasta videosta jonkinlainen käsitys siitä, millainen se on (etenkin 2:15 merkinnän ympärillä, jossa näet pään seurannan, kun kuljettaja liikkuu lähemmäksi instrumentteja ja katselee autoa).

Odotan oculus Rift CV1: n (erääntyvä 2016) julkaisua, olen ostanut edullisen kunnostetun 40 ″ 1080p-LED-television käytettäväksi tällä välin. Tämä toimii nyt hyvin, vaikka yksi näyttö merkitsee parittomia kohoumia, koska et näe autoja molemmilla puolilla kilpailussa.

Taivas on rajana

Asennukseni on melko kesy, siellä on koko hullu Sim Racing -maailma ja taivas on raja. Katsokaa vain joitain siellä olevia koko liiketasoja ja ihmettele hintoja.

Tietenkin olisi loistavaa kilpailla todellista asiaa, mutta kenellä on varaa siihen päivinä, jolloin jopa kilpailukykyinen amatöörien Mark II Escort Rally -auto voi maksaa 100 000 puntaa. Toisaalta voin nähdä, kuinka tämä voisi saada sinut koukkuun ja siirtyä ainakin paljon enemmän raidepäiviä, jos et rakentaisi tai ostaisi Caterhamia tai jotain.

Tämän asennuksen avulla voit ajaa subarun kymrin metsän ympärille minuutin ajan, sitten ottaen E30 M3 Nordschleifen ympärille seuraavana.

Se on todella jännittävä ja viihdyttävä, ja Oculus Rift vie sen vielä korkeammalle tasolle.

Joten onko tämä virtuaalinen keski-elämän kriisi vai vain toinen iso nuorten poikien lelu? Kuka välittää, olen poissa toisesta räjähdyskierroksesta Bathurst radikaalissani!

Saatavana Amazonilta

Esikatselu
Tuote
Luokitus
Hinta

1
Seuraavan tason kilpa -GTTRACK -simulaattorin ohjaamo – ei laite
207 arvostelua
649,00 puntaa
Osta Amazonista

2
Seuraavan tason kilpa GT Lite -taitettava simulaattorin kilpa-ohjaamo (NLR-S021) PC
754 arvostelua
£ 179.00
Osta Amazonista

3PlaySeat Evolution – Red (UK)
5 095 arvostelua
259,99 puntaa
Osta Amazonista

AssetTocora.net: ProjectCarsGame.com: Iracing.com: thesimpit.com

Jaa tämä:
Facebook
Viserrys
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Sähköposti
Lisää

Whatsapp
Tulosta

Skype
Tumblr

Sähke
Tasku

Viimeinen päivitys 2021-10-04 / Affiliate-linkit / kuvat Amazon Product Advertising API: lta

Gadget -käytön (infografia)

-välineiden ympäristövaikutukset, erityisesti matkapuhelimet, kannettavat tietokoneet ja tabletit ovat tulleet olennaisesti elämäntyyliimme viime vuosina. Näiden laitteiden käyttäminen ja lataaminen on meille kuin toinen luonne meille, ja monet meistä eivät ajattele vaikutusta, jota laitekäytännömme voisivat olla ympäristöön – tai energialaskuihimme.

Tämä infografia, joka saadaan sinulle yhteistyössä Moneysupermarket.com Energy -vertailutiimin kanssa, korostaa, että 76% ​​ihmisistä, jotka ovat ylittäneet matkapuhelimensa, 78% veloittaa heidän tablet-tietokoneensa ja 77% ihmisistä, jotka ovat ylikuormitettuja kädessä pidettäviä pelejä konsolit. Tämä on valtava määrä energiaa, jota tuhlataan joka päivä. Tämä infografia tarkastelee, kuinka paljon vahinkoja laitteiden yliarviointi tekee ympäristölle ja myös tapoja hävittää laitteesi ympäristöystävällisellä tavalla.

Tämä infografia saatettiin sinulle yhteistyössä Moneysupermarket.comin kanssa

Jaa tämä:
Facebook
Viserrys
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Sähköposti
Lisää

Whatsapp
Tulosta

Skype
Tumblr

Sähke
Tasku

Katsaus: BMW I3, ensimmäinen asema sähköajoneuvossa

tekniikan jälkeen ajoneuvot ovat aina olleet toinen intohimoni. Joten uskot, että sähköauto, joka istuu molempien kiinnostuksen kohteesi risteyksessä, olisivat minulle Nirvana, eikö niin? Väärä. Vahvistetun bensiinin päänä olen aina surrannut sisätilojen polttomoottorin lähestyvää (jos pitkänomaista) kuolemaa.

Mutta ilmastomuutoksen ja hiilipolttoaineiden rajallinen luonne tarkoittaa, että useimmat ihmiset hyväksyvät IC -moottorin päivät. Joten olen terästäni hermoani ja horjuttanut hampaitani ottamaan ensimmäisen koeajonni kaikessa sähköautossa, uudessa BMW I3: ssa.

Hyvä, köyhä ja ruma

Olen aina ollut BMW: n fani (lukenut arvioni yhdestä suosikistani täällä), mutta silmilleni saksan Marque -tyyli on ollut asteittain kyseenalaista viime vuosina. KUVAT sekä ilmoitukset, jotka olin nähnyt omituisesta i3: sta, eivät myöskään olleet auttaneet lievittämään pelkojani. On ymmärrettävää, että BMW on mennyt jotain uutta ja erilaista tulevaisuuden hiilikuituviipaletta varten, mutta minulle se näyttää usein kömpelönä sekoituksena linjoja, kulmia, värejä ja viimeistelyjä.

Rannekorujen mallit olivat kuuluisasti kyseenalaisia ​​käynnistyksen yhteydessä, mutta ne ovat saattaneet olla hiukan edellä aikansa ja ihmisten kasvaessa. Joten on mahdollista, että näkökulmani saattaa muokata tätä EV -suunnittelua, epätodennäköistä, koska se saattaa vaikuttaa tässä vaiheessa. Seuraavan kesäajan tulossa oleva i8 on ehdottomasti miellyttävämpi silmälle, mutta BMW toivoo I3: n olevan äänenvoimakkuuden ajoneuvo.

Upea uutinen on, että ajoneuvo näyttää hiukan paremmalta lihassa ja yllä olevassa kuvassa olevassa valkoisessa suunnittelussa, joka oli näyttelyhuoneessa fiksu. Mitään parannuksen osaa ei tullut kyseisiltä 1000 puntaa valinnaisista 20 ″ pyöriä.

Kauhistuttavat kierrätetyt ovipaneelit

I3: n sisäpuoli on omituinen (siellä on taas sana) ja sekoittaa joitain tuttuja BMW -hallintaa muiden kanssa, jotka eivät ole. Korkea ajo -asetus on sekä miellyttävä ja peruslaitteet kaikissa malleissa, kuten adaptiivinen vakionopeussäädin, bluetooth, satnav, monitoiminen ohjauspyörä, automaattiset valot ja pyyhkimet.

Perusajoneuvon yläpuolella olevat kolme leikkaustasoa on nimeltään ‘Loft’, ‘Lodge’ sekä ‘sviitti’, samoin kuin se kertoo sinulle jotain näiden tyylien, jotka toimivat nahan, niin muiden luonnollisten viimeistelyjen takana olevista uskoista . Yksi asia, joka on anteeksiantamaton tämänkaltaisen premium -ajoneuvossa, on kuitenkin ovikortti. Myyjän mukaan sisäovipaneelit tuotetaan kierrätetystä materiaalista, samoin kuin jos se saa sinut uskomaan pullokorkeista rakennettuihin ilkeisiin muovipuistopenkeihin, niin et ole paljon väärässä. Se on todella kauhea kylmä ja ruma materiaali.

Takaosan “itsemurha” -ovet integroivat auton B -pylvään rakenteen samoin kuin silloin, kun molemmat ovet avataan, tuottavat suuren aukon yksinkertaisille matkustajille pääsyn (takaovi ei voida avata ilman etukäteen). Takaistuimien välissä on kuppipidikkeiden muovipaneeli, joka tekee ajoneuvosta tiukasti 4 -paikkaisen. Se näyttää omituisen rajoittavalta päätökseltä siitä, mikä on ilmeisesti kotitalousauto. Konepellin alla on tyypillinen Smallish City -ajoneuvon kokoinen tavaratila ja lokero, joka säilyttää sähköinen latauskaapeli.

BMW: n tapana i3 on takaveto. Kuitenkin yksittäinen takaosaan asennettava sähkömoottori, samoin kuin siitä, että se on etukäteen aseman akselin puute, se tarkoittaa, että tuttu tunneli puuttuu, mikäli ajoneuvon enemmän jalkatilaa edessä on kyvyn nopeasti sekoittaa yhden istuimen vastapäätä toiselle. Kuten kaikki RWD BMW -omistajat tietävät, jätät ajoneuvon autotallissa, kun se alkaa lunta. Ystävällinen myyntikaverimme kertoi meille yhdistelmän matalalla litium-ion-akkua sekä erittäin laiha matalan vastustustirenkasta tekee i3: sta paljon parempaa valkoisissa tavaroissa kuin tavallisesti, vaikka haluaisimme nähdä sen itse.

I3 ei ole mitenkään ‘kaunis’, mutta sen on tarkoitus olla käytännöllinen pääkaupunkiseudun liikkuma kuin sileä kupee tai urheiluauto. Ja muotoilu on melko subjektiivista, joten millaista se on pyörän takana?

I3 esittelee ylpeänä hiilikuituluuran perustansa ajoneuvojen oven kynnyksiä pitkin

Koeajo

Ajoneuvossa on avaimeton lähtö, kunhan avain on matkustamossa, voit aloittaa auton. No, ilmoitan aloittavan. Jarru jarrussa, paina käynnistys-/stop -painiketta sekä kojelautoa sekä NAV -näyttöä eloon, mutta se on se. Ei melua. Selvitä paksu hallinto kello 2: n ohjauspyörän takana D -asemassa olevassa asemassa olevaan asemaan, vapauta sähköinen käsijarru ja siirry pois. Edrive -järjestelmästä on tuskin melupalkki.

On olemassa kaksi suurta asiaa, jotka ovat heti erilaisia ​​sähköajoneuvojen ajokokemuksessa. Ensinnäkin, kun kiihdyt, ymmärrät yhtäkkiä, että usein lainasi totuutta, että sähköajoneuvot ovate Heidän enimmäismomentti, jota tarjotaan nolla rpm: stä. 170 hevosvoimaa, 184 jalkaa LB-moottoria sekä kevyitä 1 270 kg hiilikuituvahvistettua muovia (CFRP), joka rakentaa kaikki 0–60-vuotiaana vain 7,2 sekuntia. Se on esitys, joka muistuttaa enemmän kuumaa luukkua kuin tavallinen vinkuinen kaupunkiauto. Itse asiassa se on samanlainen kuin Mini Cooper S BMW -edustajamme mukaan. Käsittely on myös terävää, joka hyötyy matalasta painopisteestä, paristojen huolehtimisesta, jotka on kiinnitetty lattian alle auton pyörän pohjaa pitkin.

Huomaat toisen valtavan eron ensimmäistä kertaa, kun otat jalkasi kaasupolkimelta. Ajoneuvo alkaa heti kerätä kineettistä energiaa paristojensa täydentämiseksi samoin kuin se on aivan kuten olet alkanut jarruttaa. Ajoneuvo todella kääntää jarruvalot päälle raskaampien hidastumisten aikana, vaikka et ole koskenut vasemmanpuoleista poljinta. Muutamassa minuutissa lihasmassasi muistisi kuitenkin niin kuin alat yksinkertaisuuden kaasupolkimelta sen sijaan, että nostat kokonaan rannikkoon, jonka olet odottanut vanhan teknologian autoltasi.

Ajoimme sekoitettua kaupunkia, moottoritietä ja B -tietä. Hitaassa nopeudella ajoneuvolla on aavemainen hiljaisuus, jota todennäköisesti odotat, mutta moottoritiellä se näyttää melko samanlaiselta kuin rutiiniautosi. Näyttää siltä, ​​että suurin osa moottoritiellä kuulemasta melusta on tuuli ja tien melu kuin moottori.

Parkkipaikat Valinnaiset lisäominaisuudet tarkoittavat, että ajoneuvo voi todella yhdensuuntaista puistoa. Jos haluat tehdä sen itse, takakamera on loistava. Kirkas erittäin laajakulmaobjektiivi ja ohjeet, jotka auttavat sinua tilaan. Auton tiukka kääntöympyrä on vielä yksi hieno kaupunki -ajoneuvoominaisuus.

Satnav siirtyy huippuluokan valinnasta välttämättömyyteen tällaisen ajoneuvon ja onneksi BMW: n kanssa. Jokainen i3 sisältää oman sisäänrakennetun SIM-kortinsa sekä 3G-verkkoyhteyden sekä integroituna ‘BMW iConnectedDrive -palveluihin’, piirtää polkusi ja vertaa sitä akkualueellesi. Se huomaa, että lataat pisteitä tarvittaessa sekä jopa osoittaa, onko niitä tarjolla tai hyödynnetään aitossa ajassa. Kun olet lopettanut maksun, voit siirtyä kahvilaan ja tarkistaa tarkalleen, kuinka monta mailia on akun etäisesti älypuhelimesta. Voit jopa saada ajoneuvon lämmittämään istuimia tai mahtavaa hyttiä paluullesi.

Tunnettu BMW IDRIVE -ohjaimet – tuntematon tunnelin puute sekä litteä lattia etuosa sekä takaosa

Ahdistuneisuus

BMW-osavaltio I3-lajike on 80-100 mailia hyödyntäen rutiininomaista mukavuutta ajotilaa. Lisäksi ‘Eco Pro’ ja ‘Eco Pro+’ -tilat voivat pidentää lajikkeen 118 mailia vähentämällä autojen suorituskykyä rajoittamalla esimerkiksi kuinka viileä lentokone menee tai tarkalleen kuinka lämmitetyt lämmitetyt istuimet saavat.

Ultimate -lajike stressin ja ahdistuksen parantamiseksi BMW on keksinyt heidän ”pääsy” -suunnitelmansa, joka tarjoaa vaihtoehdon I3: n vaihtamiseen rutiininomaiselle moottoritulle BMW -ajoneuvolle, jos suunnittelet satunnaista pitkää matkaa. Kuten mikä tahansa muutkin, sillä on siihen liittyvät kustannukset (noin 40 puntaa / kuukausi saadaksesi yhden viikon käyttää autoa).

Valinnainen 32 ampeeri ‘BMW I Wallbox Pure’ on 315 puntaa ja antaa sinun palkata BMW I3: n noin 80% alle 3 tunnissa. Auton iOS: n ja Android -älypuhelinsovelluksen avulla voit käyttää sen 7 päivän ajastinta maksamaan Peaks -hinnat, jos saatavilla. Ilman tätä talon laatikkoa katsot noin 11 tuntia lataamaan kokonaan kaikenlaisesta rutiinista 13 AMP -pistorasiasta.

Vaikuttaa siltä, ​​että vaadit kuitenkin kuluttaa lähes 600 puntaa lisäämään ‘DC -nopean palkkioiden valmistelun’, ylimääräinen satama auton takaosan alla, jotta se voi hyödyntää nopeaa (~ 30 minuuttia 80%) julkista Laturit, jotka alkavat ilmestyä.

Jos olet todella huolissasi lajikkeesta, I3: n ja Variety Extender Design -sovelluksen avulla lisää 650cc: n bensiinimoottorin, jonka toimittaa BMW: n moottoripyöräosasto (lisää painoa ja vastaavaa suorituskyvyn vähenemistä). Sen sijaan, että ajaa pyöriä, se toimii generaattorina, joka lataa ajoneuvojen akut ja voi tarjota ylimääräisen 50-86 mailia lajikkeen 10 litran polttoainesäiliöstä. Voit pitää tämän kärjessä bensiiniasemalta, jos haluat periaatteessa loputtomia lajikkeita.

Myyjämme totesi, että noin puolet I3: sta hänen jälleenmyyjältä tarjoamasta I3: sta on ollut lajikkeen laajennusmalli. Mutta 3000 puntaa ylimääräinen olette vain ironiassa, jos ostat sähköajoneuvoa säästääksesi rahaa (junan tarkkailijoille keskuudessasi voit määrittää i3 -lajikkeen laajennuksen, koska siinä on toinen läppä edessä ajoneuvo polttoaineen täyteaineelle). Mielenkiintoista, että hän myös kertoi meille nähneensä uusia asiakkaita näyttelytilassa, mukaan lukien ‘tietokoneet’ sekä “ympäristönsuojelijat”. Hänen jälleenmyyjänsä odottaa tarjoavansa noin 60 yksikköä seuraavan 12 kuukauden aikana.

Taloustiede

I3: n Batte-palvelusta ei ole meneillään olevaa kuukausittaista vuokra- tai vuokrasopimustaRy, toisin kuin monet muut markkinoilla olevat sähköajoneuvot. BMW tarjoaa 8 vuoden/100 000 mailin ‘korkeajännitteen akkutakuun’-se on markkinoita, jotka johtavat vaihtoehtojen, kuten Nissan Leafin, Vauxhall Amperan ja Renault Zoen, vieressä.

Jäännösarvot ovat tässä vaiheessa tuntemattomia, samoin kuin myyntikaverin mukaan BMW “tukevat voimakkaasti” henkilökohtaisia ​​vuokrasopimuksia motivoidakseen asiakkaita menemään tällä reitillä. Perussuunnittelun aloituskustannukset perusspesifisinä, jonka vuodessa on 8000 mailia, maksaa 2 995 puntaa ja 36 kuukautta 369 puntaa.

BMW: n tavalliset laajat (ja kalliit) valinnaiset lisäominaisuudet ovat kaikki saatavilla. Voit esimerkiksi päivittää 6 ″ NAV -järjestelmän 10 ″ -versioon, mutta se yksin lisää lähes 1000 puntaa hintaan. Saimme lainauksen perusautosta, törmäsimme vuotuiseen mittarilukemaan 10 000: een ja lisäsimme jonkin verran päivitetyn kevytmetallipyörän, lämmitetyt istuimet sekä pysäköintianturit sekä takakamerapakkauksen. Tämä toi henkilökohtaisen vuokrasopimuksen 423 puntaan kuukaudessa (täsmälleen sama 2 995 puntaa) tai suoraan tien ostokustannukset 27 420 puntaa. Se on todellinen maksamasi summa, 5000 punnan valtion tuki on jo vähennetty 32 420 puntaa täydestä hinnasta. Tasapainottamiseksi myyntikaverimme laski, että polttoaineen tekemämme kustannussäästöt (jopa jo taloudellisella 1,2 litran autolla) sekä ilmainen tievero olisivat noin 100 puntaa kuukaudessa. Mutta tarkalleen miten tämä kaikki pinotaan jotain 21 000 puntaa golf -bluemotionia vastaan, joka voi palauttaa 80mpg? Jos olet masokisti, saatat kokeilla yhtä hyvin kuin kahlata BMW: n verkkosivustolla ja käyttää I3 -rakentajaa tarkistaaksesi oman unelmasi EV: n.

Ostaa tai ostaa

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen kokemukseni sähköajoneuvosta oli paljon positiivisempaa kuin olin kuvitellut. Minulla oli ehdottomasti joitain esikäsittelyjä tällaisista ajoneuvoista sekä, vaikka jotkut pidettiin toisiaan.

BMW: tä on kiitettävä nollapäästöajoneuvonsa rakentamisesta maasta ylöspäin sen sijaan, että sähköistäisi olemassa olevaa alusta, kuten niin monet muut valmistajat ovat tehneet. Ottaen huomioon vielä yksi sukupolvi (tai kaksi?), Jotkut parannettu muotoilu sekä paljon parempi hinnoittelu, niin voin nähdä ajan, jolloin se päätyi toiselle autollemme erittäin todellinen valinta.

Kuten Tesla, vaadimme, että jotkut ostajat sijoittavat näihin ensimmäisen sukupolven ajoneuvoihin, jotta muut meistä voivat hyödyntää kehitystä seuraaviin rahoittamiinsa malleihin. Toistaiseksi on epätodennäköistä, että kukaan voi tarjota sinulle taloudellisen syyn ostaa yhden, todennäköisemmin se on moraalinen päätös. Vaikka olen usein valmis olemaan niin varhainen omaksuja innovaatioostoksillani, jätän toistaiseksi uraauurtavan sähköajoneuvon ostamisen muille.

www.bmw.co.uk/i3

Jaa tämä:
Facebook
Viserrys
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Sähköposti
Lisää

Whatsapp
Tulosta

Skype
Tumblr

Sähke
Tasku